Bursa'da tarih kül oldu

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde belediye tarafından müze yapılmak istenen Aslanlı Konak, çıkan yangında kül oldu.

Bursa'da tarih kül oldu
banner98
 Bursa'nın Orhaneli ilçesinde belediye tarafından müze yapılmak istenen Aslanlı Konak, çıkan yangında kül oldu. Tarihi evdeki yangında kundaklama ihtimali araştırılıyor. 

Alınan bilgiye göre, Gazipaşa Mahallesi Hakkı Yıldız Caddesi'nde yılllardır kullanılmayan tarihi binada gece geç saatlerde yangın çıktı. Ahşap evdeki yangın kısa sürede büyüdü. Orhaneli Belediyesi'nin itfaiye ekibine orman yangın ekipleri de yardım ederek yangını söndürdü. 

Ancak elektrik tesisatı bulunmayan ve bir süre önce satılığa çıkartılan tarihi evden geriye enkaz yığını kaldı. Yangın yandaki diğer evlere sıçramadan söndürüldü. 

Tarihi konağın ilk sahibinin İstiklal Savaşı Gazileri'nden Aslan Kamil lakaplı kişi olduğu, tarihi konağın Yunan işgalinde sağlam kalan sayılı binalardan birisi olduğu öğrenildi. Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu'nun talimatıyla yangının ardından tarihi konak kepçeyle yıktırıldı. 

Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Aslanlı Konağı müze yapmak için teşebbüste bulunduklarını belirterek, "Bu binayı sahiplerinden defalarca almaya çalıştık. Ancak çok büyük meblağlar istediler. Alamadık" dedi. 

Vatandaşlar ise, binada elektrik ve su tesisatı olmadığını, kundaklama ihtimali ya da başka bir sebebin yangına yol açtığını söylediler.
Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2013, 11:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0