Bursa`da Sanlıkol ve Okoshi ile müzik ziyafeti

Bursa’da tüm coşkusuyla devam eden ‘56. Uluslararası Bursa Festivali’, Mehmet Ali Sanlıkol, Tiger Okoshi ve Whatsnext Featuring’i aynı sahnede buluşturdu. Muhteşem konser, keyifli bir müzik ziyafetine sahne oldu.

Bursa`da Sanlıkol ve Okoshi ile müzik ziyafeti
banner98
 Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından, bu yıl 56.’sı düzenlenen ‘Uluslararası Bursa Festivali’, Mehmet Ali Sanlıkol ile Whatsnext Featuring topluluğu ile Tiger Okoshi’yi ağırladı. Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda yoğun ilgiyle izlenen muhteşem konserde, sanatseverler birbirinden güzel eserleri dinleme şansı buldu.

Grammy adayı olmuş besteci ve akademisyen Mehmet Ali Sanlıkol, modern caz kompozisyonlarını Türk müziği etkileriyle birleştirdiği özel konserde, Japonya kökenli ABD’li caz trompet sanatçısı Tiger Okoshi ve türlere meydan okuyan topluluğu Whatsnext? ile aynı sahneyi paylaştı. İlhamını tasavvuf, mehter ve Klasik Türk Müziği’nden alan Sanlıkol, Bursa konserinde çaldığı enstrumanlarla da hem yeteneğini sergiledi hem de birbirinden farklı türlere can verdiği müziğiyle alkış topladı. Sanlıkol, dünyaca ünlü caz duayenleriyle olan işbirliğini, aynı zamanda caz akademisyeni olan Tiger Okoshi ile birleştirerek Bursalı sanatseverleri tadına doyulmaz bir müzikal yolculuğa çıkardı. Sanlıkol, New Orleans cazıyla çiftetelli melodilerini birleştiren şaşırtıcı bir senteze yer verdiği son albümü Resolution´dan eserlerini de festival izleyicisiyle paylaştı. Muhteşem konser, usta sanatçı Erkin Koray’ın ‘Estarabim’ şarkısı ile sona erdi.

‘56. Uluslararası Bursa Festivali’ programı
19 Temmuz – Kadebostany
20 Temmuz – Madcon
22 Temmuz - Samsun Devlet Opera ve Balesi "Arda Boyları"
24 Temmuz - THM Gazinosu (Mustafa Keser, Bedia Akartürk, Belkıs Akkale, İzzet Altınmeşe)
26 Temmuz - Şebnem Ferah

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2017, 12:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0