banner102

Bursa’da Kırgız otağı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu’nun organizasyonuyla Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilecek Türk Dünyası Spor Oyunları Şöleni’ne katılmak için gelen Kırgız ekibi, otağını Heykel’de Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi üzerine kurdu. Kurulan çadıra ilgi gösteren vatandaşlara Kırgız gelenek ve görenekleri anlatıldı.

Bursa’da Kırgız otağı
 23-24 Temmuz tarihlerinde Keles ilçesindeki tarihi Kocayayla’da gerçekleştirilecek ‘Türk Dünyası Spor Oyunları Şöleni’nde 5 bin yıllık geçmişe sahip tarihi spor oyunları sergilenecek. Ecdadın yüzlerce yıldır barış ve savaş dönemlerinde zinde kalmak için oynadıkları spor oyunlarından örneklerin sunulacağı şölende; mangala (köçürme), dokuz taş, satranç, alış (kemik) atma gibi stratejik akıl oyunlarından da örnekler sunulacak ve iki gün süreyle isteyen katılımcılara uygulamalı dersler verilecek. İki gün sürecek şölende dört nala giden at üzerinde oğlak kapma oyunu olarak bilinen “kök börü oyunu”, kuşak, aba ve moğol güreşleri, bilek güreşi, bilek çekme, çubuk çekme (ağaç güreşi) güreşleri, rahvan biniciliği, atlı güreş, at üzerinde akrobasi, atlı okçuluk, ok atma, mızrak atma, kılıç oyunu, cirit oyunu gibi spor oyunlarını yanı sıra ip çekme, çelik-çomak gibi eğlenceli oyunlar da sergilenecek.
İki gün boyunca sürecek etkinliklerin öncesinde Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi üzerinde kurulan Kırgız Otağ Çadırı ve çadır önünde kurulan sergi ile Türk Topluluklarının geleneksel kıyafetleri Bursalıların ilgisine sunuldu. Otağı gezen vatandaşlara, Kırgız Türklerinin gelenek ve görenekleri anlatıldı.
Bu arada Kocayayla’daki etkinliğe katılmak isteyen vatandaşlar için 23 Temmuz Cumartesi ve 24 Temmuz Pazar günleri saat 09:00’da Merinos AKKM Güney kapısı girişi önünden servisler kaldırılacak.
Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2016, 17:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0