Bursa'da Heyelan

Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Hilmiye köyünde yine heyelan meydana geldi. Sabah saatlerinde köyün girişinde meydana gelen heyelanda bir iş yeri ve ev zarar görürken, toprak kaymasının 6 hane ile birlikte Oylat yolunu da tehdit ettiği öğrenildi.

Bursa'da Heyelan
banner98
 Sabah saatlerinde meydana gelen heyelanın sesi ile uyanan iş yeri ve ev sahibi Emin Narin ve ailesi, istinat duvarının, evin bahçesindeki fırının yıkıldığını ve kayan topraklarla bahçe yolunun kapandığını görünce şaşkına döndü. 3'er metrelik yarıkların oluştuğu, ağaçların köklerinden çıktığı korkunç heyelanda 5 metre genişliğindeki yol toprak altında kaldı. Yamaçtan kayan topraklar kereste imalathanesinin duvarını yıktı. Yaklaşık 300 metrekarelik alanda meydana gelen heyelan, köyden geçen Oylat yolu başta olmak üzere çevredeki 6 haneyi de tehdit ediyor.
Evi ve iş yeri zarar gören Emin Narin ve Erdoğan Narin ile evleri tehdit altında olan Metin Aydın, Mustafa Atalay, Fahri Kaşdemir, Sabri Kaşdemir, heyelanın meydana geldiği yerde toplanarak yetkililere seslendi. Öğleden sonra heyelan bölgesine gelen İl Afet Acil Durum Koordinasyon Müdürlüğü yetkilileri, incelemelerde bulunarak rapor tuttu.
Heyelanın, 3 yıl önce hizmete giren kapalı sulama sistemiyle sulama yapılan tarlalardan gelen fazla su yüzünden oluştuğu iddia edildi. Heyelanın ardından meydana gelen yarıklardan suların akmaya devam etmesi tehdidin küçük çaplı olmadığını gözler önüne serdi.
Hilmiye köyü Muhtarı Mustafa Şen, "Heyelana maruz kalan komşularımıza geçmiş olsun diyorum. Heyelanın ardından ilgilileri aradım. Bursa İl Afet Acil Durum Koordinasyon Müdürlüğü yetkilileri afet bölgesinde incelemeler yaptı. Bundan sonra gerekli çalışmalar yapılacak" dedi.
Heyelanda evi ve dükkanı zarar gören Emin Narin ise, "Hepimize geçmiş olsun. Sabah 08.00 sıralarında sese uyandığımızda heyelan olduğunu gördük. Yetkili arkadaşlarımıza haber verdik. Devletimiz bu konuda neyi uygun görecekse, o şekilde hareket edeceğiz. Mağduruz. İş yerimiz zarar gördüğü için imalatımızı durdurduk. Gün geçtikçe ciddi zarar olacağını düşünüyorum. Hep beraber bu işi aşmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2013, 17:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0