Bursa'da doğa turizmi başladı !

Bursa’ya ilk geldiği günde Sadağı Kanyonunu gezen Bursa Valisi Münir Karaloğlu Eşi Sevim Karaloğlu ile hafta sonunu yine Kanyonda geçirdi.

Bursa'da doğa turizmi başladı !
banner98
Bursa’ya ilk geldiği günde Sadağı Kanyonunu gezen Bursa Valisi Münir Karaloğlu Eşi Sevim Karaloğlu ile hafta sonunu yine Kanyonda geçirdi.

Bursa’ya 1 saatlik bir mesafede olan Sadağı Kanyonu’nun saklı bir cennet olduğunu belirten Vali Karaloğlu, “Bursa’nın diğer ilçeleri dağ bölgesi ve Uludağ bölgesini gezdiğimizde şunu fark ettik ki, Bursa’da doğa turizmi adına yapılacak çok şey var. Öncelikle insanların, doğayla buluşacağı toprakla buluşacağı, suyla buluşacağı, çevreyle, çiçekle, böcekle buluşacağı mekanlar var ve buna ihtiyaçta var. Bursa’da 2 yıl içerisinde kendimize 2000 kilometrelik yürüyüş parkuru yapma hedefi koyduk ve ilk uygulamasını da sadağı kanyonunda başlattık” dedi.

Orhaneli ve Büyükorhan İlçeleri arasında bulunan Sadağı Kanyonu, trekking severlerin yeni gözdesi olmaya aday. Doğanın bin bir rengini içinde barındıran kanyonda Roma İmparatoru Hadrianus’un karısının şifa bulduğu kaplıca da bulunuyor. Uludağ’ın buz gibi suyun aktığı kanyon boyunca doğa fotoğrafçıları için ilginç manzaraları yakalayabiliyor. Bursa’nın doğa sporları değerlerini tanıtmak için çalışma başlatan Bursa Valiliği, Türkiye ve Dünya bu saklı cenneti tanıtmak için harekete geçti. Bursa Valisi Münir Karaloğlu, eşi Sevim Karaloğlu ile birlikte Sadağı Kanyonu’nu gezdi. Sivil toplum, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve fotoğrafçıların katıldığı 150 kişilik ekip 2 kilometre boyunca yürüyerek kanyonu keşfetti.

YÜRÜYÜŞ PARKURU AÇILDI
Parkur yürüyüşü sonrası açıklamalarda bulunan Vali Karaloğlu, “Bugün burada yaptığımız şey, Bursa’da levhalaması yapılmış ölçümleri tamamlanmış, çalışması tamamlanmış bir yürüyüş parkurunun açılışı idi. 12 kilometrelik sadağı vadisindeki trekking parkuru şu anda doğa ve doğa sporlarını severler için hazır hale geldi. Bizde şu an itibarı ile parkurun 2 kilometresini yürüdük, Roma hamamına kadar olan kısmına gittik ve geri döndük.

Çağımız insanı, büyükşehirlerin, gürültü kirliliğinden, hava kirliliğinden bunamış ve strese girmiş durumda. İnsanımızın doğaya ihtiyacı var, insanımızın toprakla buluşmasına ihtiyacı var, insanımızın akarsularla, şelalelerle buluşmasına ihtiyaç var, en iyi tarafı bence gelip doğayla iç içe olmak. Bu bölgeyi sizinle beraber gezdik sizde gördünüz ki gerçekten olağan üstü güzelliği olan bir bölgedeyiz. Bu kanyonu insanlığımızın hizmetine sunmak istiyoruz. Daha bilinir bir mekana dönüştürmek istiyoruz. Bursa da doğa turizmini geliştirmek için çok ciddi bir potansiyelimiz var. Öncelikle bir farkındalık yaratıp, Bursa’yı ve çevresindeki doğal mekanları ortaya çıkarmak ve doğa turizmi adına buraları, kırsalda yaşayan vatandaşlarımız içinde bir gelir kapısı haline dönüştürmek istiyoruz.

İNSANIMIZ İLE GÜZELLEŞECEK
Biliyorsunuz ki dağ bölgemizde maalesef bu kadar güzelliğin içerisinde nüfus kalmadı. 4 ilçemizde toplam 50 binin altında insan kaldı. Bu bölgede yaşayan insan sayımızı artırmamız lazım. Buralarda insan varsa buralar güzel. İnsandan arındırılmış bir bölgenin herhangi bir güzelliği yok bizim için. Onun için buralara tekrar bir kırsal kalkınma modeli ile kırsal turizm modeli ile insanımıza yeni gelir kapıları açarak, buraları insanlığın hizmetine sunmak istiyoruz.

2000 KM’LİK PARKUR
Bugün ilk etkinlikti. İnşallah iki yıl içerisinde bu çalışmamız bursa ve çevresinde il genelinde 2000 kilometrelik trekking parkurları belirlenecek, levhalanacak, ölçümleri yapılacak, insanlar bu bölgelerde gezerken dinlenebilecekleri küçük, ahşaptan bungalovlar yapılacak, dinlenme mekanları yapılacak. Gelen ziyaretçilerin kaybolmamaları için işaretlemeleri yapılacak. Bütün bu çalışmalar 2 sene içerisinde tamamlanacak ve göreceksiniz 4-5 yıl içerisinde Türkiye’nin en önemli doğa turizm merkezi olacak. Bursa zaten öyle bir yer, ama bugüne kadar tanıtamadığımız değerlerimizi yine hep beraber, en büyük yardımcımız yine siz olacaksınız, yerel ve ulusal basın olacak, burada bulunan tüm basın mensubu arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.
Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2013, 09:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0