banner101

Bursa'da Bıçağın Sanatkarları Ödüllendirildi!

Büyükşehir Belediyesi´yle Bursa Bıçakçılar Derneği tarafından düzenlenen ve Bursa bıçağının yeniden dünyanın gündemine girmesini hedefleyen 3. Bursa Bıçakları Tasarım Yarışması´nın ödülleri törenle sahiplerini buldu.

Bursa'da Bıçağın Sanatkarları Ödüllendirildi!
 Tayyare Kültür Merkezi´nde düzenlenen ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´nin de katıldığı törende birincilere 6 bin TL, ikincilere 4 bin TL, üçüncülere 2 bin TL, mansiyon kazananlara da biner TL para ödülü ile birer plaket takdim edildi. Bıçakçılığın Bursa´nın en önemli el sanatlarından biri olduğunu kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu sanatı sürdürmek için belediye olarak ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini, göstermeye de devam edeceklerini söyledi.

Mutfak ve Kasap Bıçağı Seti, Kılıç Seti, Hançer ve Av Bıçağı Seti, Çakı Seti, Testere Seti ve Döner-Pastırma-Börek Bıçağı Seti kategorilerinde düzenlenen yarışmada birincilikleri Fatih Güven, Selahattin Alma, Kazım Güven, Ahmet Kaba, Recep Tosun ve Saffet Keremsoy aldı. Yarışmanın ikinciliklerini Vedat Şengüzel, Yusuf Karagülmez, Erol Çetintaş, Hüsnü Altıparmakoğulları, Fatih Güven ve Turgut Aydemir, üçüncülüklerini de Havva Konuş, Erol Çetintaş, Zaim Demirtaş, Refik Demirtaş, Fehim Korkmaz ve Bilal Tutar elde etti. Yarışmada mansiyon kazananlar ise Sezgin Demirtaş, Turgut Aydemir, İsmail Alma, Celil Demirtaş, Sabri Cavaş ve Oğuzhan Kurnaz oldu.

AK Parti 23. Dönem Milletvekili Mehmet Ocaktan ile Bursa Bıçakçılar Derneği Başkanı Mülazım Gülşen´in de katıldığı törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa´nın en önemli el sanatlarından olan bıçakçılığın yeniden eski parlak günlerine dönmesi için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini açıkladı. Bursa´da birçok el sanatının yapıldığını fakat bıçakçılığın bunlar arasında ayrı bir yere konulması gerektiğini belirten Başkan Altepe, "Dedelerimiz ve babalarımız, yaşadıkları onca zorluğa rağmen bu el sanatının gereklerinden taviz vermediler. El emeği, göz nuru eserleri tüm zorluklara göğüs gererek her zaman hakkıyla ürettiler ve Bursa´yı bu konuda marka kent yaptılar. İnşallah bizler de bıçakçılık el sanatının sürmesi, yaşaması ve gelişmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi.

Hedeflerinin Bursa bıçağını yeniden eski günlerine döndürerek dünya gündemine sokmak olduğunu kaydeden Başkan Altepe, "Hedefe ulaşıldığı takdirde inanıyoruz ki Bursa, dünyaya bıçak satmaya yetişemeyecek. Yeter ki biz üzerimize düşeni yapalım. Çünkü el emeği göz nuru eserlerimizi hakkıyla değerlendiremiyoruz. Üzerimize düşeni yaptığımız takdirde biliyoruz ki insanlar Bursa bıçağını almak için sıraya girecek, hatta gelip kapımızda bekleyecekler. Bursa bunları gördü, bizler bunu yaşadık. Niye tekrar eski günlerimize dönmeyelim?" diye konuştu. 
Bursa Bıçakçılar Derneği Başkanı Mülazım Gülşen, bıçak denince Bursa´nın akla geldiğini belirterek, Büyükşehir Belediyesi´yle birlikte gerçekleştirdikleri bıçak tasarım yarışmasının Bursa bıçağının dünya gündemine girmesi adına düzenlendiğini ifade etti. 
Ödül töreninde ayrıca Büyükşehir Belediyesi ile Kültür AŞ tarafından yaptırılan ´Efsanevi Miras Bursa Bıçağı´ konulu belgesel film de ilk kez gösterime girdi. Yarışmada dereceye girenlere ödÜllerinin verilmesinin ve toplu fotoğraf çekiminin ardından protokol üyeleri, Tayyare Kültür Merkezi Cemal Nadir Gürel Sanat Galerisi´nde açılan bıçak sergisini gezdi.

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2013, 19:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0