Bursa’da 15 Temmuz etkinlikleri

15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yıl dönümünde Bursa’da etkinlikler hız kesmeden sürüyor.

Bursa’da 15 Temmuz etkinlikleri
banner98
 

Bursa’da 15 Temmuz Şehitleri Anma ve Demokrasi Bayramı etkinlikleri saat 18.30’da Bayrak ve Demokrasi Yürüyüşü ile başladı. Ulu Cami önünde toplanan on binlerce vatandaş Cumhuriyet Caddesi üzerinden Demokrasi Meydanı’na ulaştı. Yürüyüşe başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu olmak üzere, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, milletvekilleri ve çok sayıda protokol üyesinin katılımı ile gerçekleştirildi.


İhlas Haber Ajansı’nın (İHA) 15 Temmuz’u anlatan fotoğraf sergisi Demokrasi Meydanı’nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından açıldı. İhlas Haber Ajansı Haber Genel Koordinatörü İrfan Altıkardeş, Bakan Müezzinoğlu’na sergiyi gezdirip fotoğraflar hakkında bilgi verdi.


Daha sonra burada yapılan konuşmaların ardından ünlü sanatçı Uğur Işılak, ardından da şair Dursun Erzincanlı sahne aldı. Sahnede şiirler ve şarkılar söylenmesinin ardından tüm ülke genelinde olduğu gibi salalar okundu. Bursa Devlet Korosu programı ile devam eden etkinlikler ilahi gruplarının seslendirdikleri birbirinden güzel ilahilerle doruk noktasına ulaştı. Saat 02.37’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yapacağı konuşmanın sinevizyondan izlenmesinin ardından STK’ların programı ve ardından sabah namazının kılınması ile birlikte etkinliklerin sona ermesi bekleniyor.


Sadece Demokrasi Meydanı değil, şehrin cadde ve sokaklarından araçlar ve yayalar olmak üzere binlerce insan sokaklarda Türk bayraklarıyla Demokrasi Bayramı’nın kutlayarak, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) aleyhine sloganlar attı.

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2017, 10:45

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0