Bursa'ya Akıllı Tarım TIR'ı geldi ve Bursalı çiftçiler tarım teknolojileriyle tanıştı

OYAK Grubu şirketlerinden Hektaş, çiftçileri geleceğe hazırlama, milli tarımı güçlendirme ve dünyayla rekabet gücünü artırma hedefiyle akıllı tarım seferberliği başlattı. Türkiye’nin 7 bölgesinde 10 binden fazla çiftçiye akıllı tarım uygulamalarını anlatmak için İstanbul’dan yola çıkan Hektaş’ın Akıllı Tarım TIR’ı, projenin ikinci durağı olan Bursa’da çiftçilerle bir araya geldi.

Bursa'ya Akıllı Tarım TIR'ı geldi ve Bursalı çiftçiler tarım teknolojileriyle tanıştı
banner98

OYAK Grubu şirketlerinden Hektaş, çiftçileri geleceğe hazırlama, milli tarımı güçlendirme ve dünyayla rekabeti artırma hedefiyle “Hektaş ile Akıllı Tarım Yollarda” projesini başlattı. Proje kapsamında hazırlanan özel TIR, İznik ve Orhangazi’deki çiftçilerle buluştu.  TIR’ın bir sonraki durağı ise 19 Temmuz’da Bursa Karacabey olacak.

Etkinlikte; çiftlik simülasyonu, drone kullanımı, uzaktan kumandalı tarım makineleri, iyi tarım uygulamaları eğitimi gibi içeriklerin yanı sıra çocuklara yönelik atölyeler düzenlendi. Akıllı tarım uygulamalarının ve geleceğin tarım teknolojilerinin gösterileceği TIR ile 19 şehirde 30 ilçeye gidilecek ve toplam 5 bin 200 kilometre yol yapılacak. Proje kapsamında 10 binden fazla çiftçiye ulaşılması hedefleniyor.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0