banner102

Bursa teknik üniversitesi'nin yeni hizmet binası tamamlanıyor

Bursa’nın ikinci devlet üniversitesi olan Bursa Teknik Üniversitesi’nin (BTÜ) Yıldırım Kampüsü’nde inşa edilen yeni hizmet binasında çalışmalar hızlandı.

Bursa teknik üniversitesi'nin yeni hizmet binası tamamlanıyor
 Eylül ayı sonunda başlayacak olan yeni akademik yıl öncesinde tamamlanması hedeflen binanın ısıtma, soğutma havalandırma ve yangın, sıhhi tesisatları Biytaş tarafından yapılıyor. 
Biytaş Şirketler Grubu Başkanı Suat Gülçimen, BTÜ’nün yeni binasının 6 dönüm arazi üzerinde yapıldığını ve toplam 28 bin metrekare inşaat alanına sahip olduğunu söyledi. Metro Mühendislik firması tarafından inşa edilen binanın ısıtma, soğutma, havalandırma sistemleri ile yangın, sıhhi tesisatının da biytaş tarafından yapıldığını belirten Gülçimen, “Binada ısıtma, soğutma ve havalandırması tek merkezden yapılacak. Bunun için bin 280 KW gücünde kazan ve bin 730 KW gücünde soğutma sistemi kullandık. Toplam 15 bin metre uzunluğunda boru montajı yapıldı ve güçlü bir yangın sistemi kuruldu” dedi.
Biytaş’ın 30 yıllık tecrübeyle Bursa’nın yanı sıra Türkiye’nin farklı şehirlerindeki çok sayıda büyük yapıda benzer imalatlar yaptığının altını çizen Suat Gülçimen, BTÜ’nün yeni binasında da Biytaş’ın teknik ekibi ve uzman personelinin emeği olduğunu söyledi. Gülçimen, “Biytaş şirketler grubu olarak ısıtma, soğutma, havalandırma sistemleri, yangın ve sıhhi tesisat konusunda önemli bir tecrübeye sahip olan ekibimiz var. Kamu ve özel sektör kuruluşlarınca yapılan okul, fakülte, hastane, AVM, kongre ve kültür merkezleri, otel, yurt binalarında ürettiğimiz pratik çözümler bizi tercih edilen firmalar arasında üst sıralara taşıdı” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2015, 17:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0