Bursa ‘Sokak Oyunları Şenliği`ne Hazır

Bursa ‘Sokak Oyunları Şenliği`ne Hazır

Bursa ‘Sokak Oyunları Şenliği`ne Hazır
banner98
  Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ‘Sokak Oyunları Şenliği’, bu yıl 11. kez gerçekleştiriliyor.

- Türkiye’nin farklı kentlerinden gelecek öğrencilerle ulusal boyutta hayata geçirilen ‘Sokak Oyunları Şenliği’, çocukları, 25 Nisan Salı günü Atatürk Stadı Meydanı’nda neşeli etkinlikte bir araya getirecek.

 Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ‘Sokak Oyunları Şenliği’, bu yıl 11. kez gerçekleştiriliyor. Türkiye’nin farklı kentlerinden gelecek öğrencilerle ulusal boyutta hayata geçirilen ‘Sokak Oyunları Şenliği’, çocukları, 25 Nisan Salı günü Atatürk Stadı Meydanı’nda neşeli etkinlikte bir araya getirecek.

Sokak Oyunları Şenliği, hızla gelişen teknolojiyle değişen yaşam koşullarında unutulmaya yüz tutmuş eski sokak oyunlarını araştırıp, tekrar gündeme getirerek yaşatılmasını sağlamak ve böylece çocuklar arasındaki sosyal iletişime katkıda bulunmak amacıyla bu yıl 11. kez gerçekleştiriliyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığı’nca, Bursa Kent Müzesi organizasyonu ile gerçekleştirilen şenlik, bu yıl 3. kez ‘ulusal’ boyutta hazırlanıyor olması nedeniyle ayrı bir önem taşıyor.

Şenlik kortejle başlayacak
Müzeciliği eğitim faaliyetleriyle harmanlayan Bursa Kent Müzesi’nin en önemli projelerinden biri olan ve 2007 yılından bu yana her yıl gerçekleştirilen ‘Sokak Oyunları Şenliği, bu yıl 25 Nisan Salı günü yapılacak. Bursa Atatürk Stadı Meydanı’nda neşeli anların yaşanacağı şenlik, aynı gün saat 12.00’de Kültürpark eski Nikah Dairesi Kapısı önünden çocukların eğlenceli kortejiyle başlayacak. Çocuklar kortejde, dünyayı oyunla yorumlayan dövizler taşıyacaklar. Çocuk bando takımı eşliğinde yapılacak yürüyüşte çocuklar, sokak oyunlarının hatırlatıldığı sloganlarla da yürüyüşe renk katacaklar. Çocukların özgürce ip çevirme, samıdık, yakan top ve körebe gibi oyunlar oynayacağı şenlik coşkulu anlara imza atacak.

Bursa’yı yakından tanıyacaklar
Bursa’dan Abdurrahman Vardar İlkokulu, Şehit Bkm. Onb. Tolga Taştan İlkokulu, Nesrin Fuat Bursalı İlkokulu, Öğretmen Mehmet Aras İlkokulu, Ali Karasu İlkokulu, Ali Rıza Bey İlkokulu, Arif Nihat Asya İlkokulu, Hatice Salih İlkokulu, Ayşe Müzeyyen Tozluoğlu İlkokulu ve Şehit Faik Gökçen İlkokulu öğrencilerinin katılacağı şenliğe Ağrı, Mersin, Düzce, İstanbul, İzmir, Şanlıurfa ve Yozgat’tan öğrenciler de geliyor. Şanlıurfa Eyyubiye Ortaokulu, Yozgat Sarıkaya – Kadıgüllü Şehit Halit Aksu İlkokulu, İstanbul Ataşehir İhsan Kurşunoğlu Ortaokulu, Ağrı Doğubeyazıt Çetenli İlk ve Ortaokulu, İzmir Konak İsmetpaşa Ortaokulu, Mersin Erdemli Kocahasanlı Yenimahalle İlkokulu ve Düzce Pakmaya İlkokulu öğrencileri, 22 Nisan’da Bursa’da olacaklar. Öğrenciler, yola çıkmadan önce okullarında çektikleri fotoğraflarla heyecan ve sevinçlerini paylaştılar. Bursa’da Büyükşehir Belediyesi’nin müzeleri ile tarihi ve turistik mekanlarını yakından tanıma şansı bulacak olan öğrenciler, Merinos Tekstil Sanayi Müzesi, Göç Müzesi, Enerji Müzesi, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkez (BTM) ile Kapalı Çarşı, Koza Han, Yeşil Cami ve Ulu Cami’yi ziyaret edip, Uludağ’ı da gezecekler.

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2017, 17:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0