Bursa Müzeleri Avrupa'nın Dikkatini Çekiyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Modern ve British Council iş birliğiyle düzenlenen ‘Müzeler Konuşuyor’ programı Merinos AKKM’de yapıldı.

Bursa Müzeleri Avrupa'nın Dikkatini Çekiyor
banner98
 Göç Müzesi’ndeki programa İngiltere Sanat Konseyi Güney Doğu yönetim kurulu üyesi Victoria Pomery katıldı. 
Toplantı başlamadan gazetecilerin sorularını cevaplayan Pomery, Bursa’da bulunan müzeleri harika bulduğunu, en çok toplum ile iç içe olmasına hayran kaldığını belirtti. Pomery, “Müzeler konusunda vizyona sahip olmak lazım. Bu vizyondan sonra toplumu da işin içine katmak çok önemli. Ancak toplumu işin içerisine kattığınızda yenilenme ve canlanma olabiliyor. Toplumun mutlaka bu tip çalışmaların içerisinde olması gerekiyor. Müzeleri daha önce ziyaret etme şansım olmamıştı. Ancak bugün bu fırsatı elde ettim. Toplum ile müzelerin entegre olduğundan dolayı çok mutlu oldum. Müzelerin başarılı olması için toplumu da bu işin içerisine dahil olması gerekiyor. Ancak bu şekilde müzeler halk ile bir araya gelebiliyor” şeklinde konuştu. 
Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Ahmet Erdönmez ise Bursa’nın müze konusunda Avrupa’nın dikkatini ciddi anlamda çektiğini söyleyerek, “Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin şu anda 8 tane müzesi var. Hepsi de ayrı ayrı konularda iktisat müzesi. Bursa müzeleri Avrupa Müze Akademisi’nde Türkiye temsilciliğini yapıyor ve bu müzeler Avrupa’nın dikkatini çekiyor. En son Göç Tarihi Müzesi açıldı, uzmanlar gayet ilginç buldu. Çünkü Bursa müzeleri toplumun her kesimini işliyor” dedi.
Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2014, 17:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0