Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu'ndan açıklama

Yeni kabinede başbakan yardımcılığı görevine getirilen Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, “Bizim partimizdeki hukuk, kardeşlik hukuku üzerine kurulmuş bir hukuktur.

Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu'ndan açıklama
banner98
 Görevin nerede olduğu, hangi makamda olduğunun da bir önemi yoktur. Önemli olan ülkemizin geçmiş olduğu bu süreçten güçlenerek çıkmasıdır. Mesele budur” dedi.

İHA muhabirine yeni kabinedeki görev değişimini değerlendiren Çavuşoğlu, haberi Ankara’da bir arkadaşının ofisinde Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamalarını takip ederken aldığını belirtti. Kabine değişikliğini bayrak yarışı olarak gördüğünü ifade eden Çavuşoğlu, “Öncelikle yeni kabinemizin ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Allah nasip ederse bundan sonra bir önceki kabine üyelerimizin bıraktığı yerden bizler de bu bayrağı ülkemize hizmet noktasında ileri bir seviyeye taşımak için var gücümüzle çalışacağız. Bize güvenenler ve milletimize layık olmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız” dedi.


“Güçbirliği halinde Bursa’mızı ileri seviyeye taşıyacağız”


Yeni görevinin Bursa’ya da hayırlı olmasını dileyen Hakan Çavuşoğlu, “Bursa’mız Türkiye’mizin yüz akı şehirlerinden bir tanesi, bir kuruluş şehri. Bu manada Bursa’mızı bulunduğu noktadan daha ileriye taşımak, ülkemize katkı sağlayacak potansiyeline bütün verileriyle birlikte ortaya çıkarmak en önemli görevimiz olacak. Bursa’daki bütün toplumsal katmanlarla sivil toplum olsun, meslek örgütleri olsun, hep beraber güç birliği halinde Bursa’mızı ileri seviyeye taşıyacağız. Bursa’nın kazanması Türkiye’nin kazanması, Bursa’nın büyümesi Türkiye’nin büyümesi demek. Biliyorsunuz bizim sloganımız bu aynı zamanda. İnşallah elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.


Haberi Ankara’da aldığını anlatan Çavuşoğlu, “Şükrediyoruz. Allah’ım bizleri mahcup etmesin. Bu sorumluluğu bizlere layık gören başta cumhurbaşkanımız ve başbakanımıza mahcup olmayalım. Milletimizin bize emanet ettiği bu mükellefiyeti bizden sonra gelecek olanlara alnımızın akıyla teslim edelim. Makamlar gelip geçicidir. Önemli olan makamlara yaptığınız hizmetlerdir” dedi.


Çavuşoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Bursa’nın yakından tanıdığı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in yeni kabinede yer almayışı ile ilgili olarak, “Onlar bizim ağabeylerimiz, büyüklerimiz. Biz her daim onların tecrübelerinden istifade etmek için her şeyi yapacağız. Onların da bize bu manada tecrübelerinde katkı sunacaklarını biliyorum. Düşünüyorum. Bizim partimizdeki hukuk, kardeşlik hukuku üzerine kurulmuş bir hukuktur. Görevin nerede olduğu, hangi makamda olduğunun da bir önemi yoktur. Önemli olan, ülkemizin geçmiş olduğu bu süreçten güçlenerek çıkmasıdır. Mesele budur” dedi.


“İlk fırsatta sevincimi Bursalılarla paylaşmak istiyorum”


Devir teslimin ardından ilk fırsatta Bursa’ya geleceğini belirten Hakan Çavuşoğlu, “Bursa benim evim. Seçim bölgem. Bursalı olarak buradaki devir teslimi sağladıktan sonra, eğer şartlar da uygun olursa, başka bir acil görev söz konusu olmazsa, ilk fırsatta Bursa’ya gelip, Bursalılarla buluşarak sevincimi onlarla paylaşmak istiyorum” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2017, 10:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0