“Bursa Karbonmonoksit Zehirlenmelerini Önlüyor”

Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü, vatandaşları karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı bilgilendirdi. Seminere katılanlara karbonmonoksit alarm cihazı hediye edildi.

“Bursa Karbonmonoksit Zehirlenmelerini Önlüyor”
banner98
 “Bursa Karbonmonoksit Zehirlenmelerini Önlüyor” adlı seminer Barış Manço Kültür Merkezi'nde yapıldı. Kış aylarının gelmesi ile beraber karbonmonoksit zehirlenmelerininin artması Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü'nü harekete geçirdi. Vatandaşları bilinçlendirmek için seminer düzenlendi. Seminerde konuşan Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, 21. yüzyılda artık soba zehirlenmemelerinin olmaması gerektiğini belirterek, “Bu seminerin tam doğru zamanda, kışın başında yapılması mühim. Bunun etkisi dalga dalga yayılacak. Karbonmonoksit ve baca zehirlenmelerini önlemek için çok fazla bilgi sahibi olmaya ve okumuş olmaya gerek yok. Sobalarımızı doğru yakmalıyız. Lodoslu havalarda kombiler kapatılmalı. Kömür kovaları dışarı çıkarılmalı. Havalandırma menfezleri kapatılmamalı” dedi. 
Konuşmasından sonra kavanozdan numara çeken Usta, 5 talihli vatandaşa karbonmonoksit alarm cihazı hediye etti. Toplantıda 50 vatandaşa da aynı cihazdan verildi.
Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2015, 16:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0