Bursa İl Milli Eğitim Müdürü !

Özlüce Anaokulunu ziyaret eden Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, okul öncesi eğitim alan çocukların hayatlarında daha başarılı olduğunu söyledi.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü !
banner98
 Özlüce Anaokulunu ziyaret eden Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, okul öncesi eğitim alan çocukların hayatlarında daha başarılı olduğunu söyledi.

Özlüce Anaokulunu ziyaret eden Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, anaokullarının çocukların fiziksel, duygusal, zihinsel, dilsel ve sosyal gelişimlerini en sağlıklı biçimde geçirmesine katkı sağladığını söyledi. Gülsar, "Bazen anne-babalar, çocuklarının anaokuluna gitmese de, sayıları, renkleri, şekilleri tanıdıklarını 20’ye kadar sayabildiklerini, rahatça konuşabildiklerini söyleyip, anaokuluna gitmesinin gerekli olmadığını düşünmektedir. Ancak, görünen tablo aslında sadece sayıları, şekilleri, renkleri tanımaktan oluşmamaktadır. Çocuk sayı saymayı, renkleri, şekilleri bilse de, anaokulu, çocukların yaşıtlarıyla kurduğu ilişkide beklemeyi öğrendiği, sırayla oynamayı ve nasıl dinleyeceğini öğrendiği de bir yer olmaktadır. Zihinsel gelişimin yanı sıra, çocuk sosyal bir varlık olarak, sosyalleşmeyi ve bunu belli sınırlar içerisinde gerçekleştirmeyi öğrenir. Oyunlarda aldığı rollerle, kendisini ifade etmeyi öğrenmekte, geliştirmiş olduğu bu sosyal beceriler de çocuğun kişilik gelişimi için önemli olmaktadır" dedi.

Hedeflerinin her çocuğa mutlaka okul öncesi eğitim vermek olduğunu belirten Gülsar, "Eskiden sokaklarda saklambaç, dokuztaş, misket oynayarak sosyalleşen çocuklar, her ebeveynin çalışmak durumunda olması nedeniyle, artık bakıcılar eşliğinde yalnız bir birey olarak büyüyorlar. Anaokullarının bu noktada, çocuğun 'çocuk' olarak var olmasını sağlamaya yardımcı olduğunu düşünüyorum. Çocuklar, televizyondan, bilgisayardan uzak kalarak, kendi akranlarıyla iletişime geçip, beraber oyun kurabilmeyi, beklemeyi, dinlemeyi, paylaşmayı öğrenebilmektedir. Her çocuğun sosyal ortama, arkadaş edinmeye ihtiyacı vardır. Bu nedenle velilerimizin çocuklarını mutlaka anaokullarını göndermelerini arzu ediyorum" diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2014, 19:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0