Bursa İl Dernekleri Federasyonu'ndan Sağduyuya Davet

Bursa İl Dernekleri Federasyonu yaptığı basın açıklaması ile son zamanlarda yaşanan olaylar hakkında tüm halkı sağduyulu davranmaya davet etti.

Bursa İl Dernekleri Federasyonu'ndan Sağduyuya Davet
banner98
 Bursa Tahtakale’de yer alan Anadolu Kültür Merkezi’nde ki Bursa İl Dernekleri Federasyonu yerleşkesinde basın açıklaması yapan BİLDEF, son zamanlarda sokaklarda yaşanan olaylar hakkında halkı sağduyulu olmaya davet etti.  Bursa İl Dernekleri Federasyonu adına açıklama yapan BİLDEF Başkanı Mustafa Dursun, “ Son günlerde  kaynağı dışarıda olmasına rağmen; yurt içindeki uzantıları ile ülkemizi karıştırıp birlik ve beraberliğimizi bozmaya, kardeşi kardeşe düşürmeye, bizi birbirimize kırdırmaya çalışan şer odaklarının varlığı herkesin malumudur. Sınırlarımız dışında komşu ülkelerde meydana gelen şiddet olaylarını bahane ederek  okul yakma, ambulans yakma, kamu kurum ve kuruluşlarını yakma, işyerlerini yakma, tahrip etme, Atatürk büstlerine- bayrağımıza saldırma ve sokakları kan gölüne dönüştürmeye yönelik girişimleri asla tasvip etmiyoruz.” dedi.

 “Kardeşlerimizi Kardeşlik Duyguları İçerisinde Hareket Etmeye Davet Ediyoruz”

Dursun, “Türk, Kürt, Laz, çerkez, gürcü, zaza, arap, boşnak, abaza, tatar, pomak ve isimlerini sayamadığımız bir çok etnik unsur asırlardır bu coğrafya da kardeşlik bağları ile birbirine kenetlenmiş, kardeşlik ruhu kardeşlik hukuku içerisinde hareket etmişlerdir.Anadolu da bin yıldır birlikte yaşadığımız, ortak geçmişe, ortak tarihe, ortak kültüre sahip olduğumuz kardeşlerimizi kardeşlik duyguları içerisinde hareket etmeye ve her türlü şiddet olaylarından uzak durmaya davet ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

 “Geçmişte Bu Oyunları Bozduk Şimdi de Bozacağız”

 Yakın tarihimizde  solcu-sağcı,  Alevi-sünni , Türk-Kürt, Laik-Antilaik  gibi senaryolarla bizleri birbirimize kırdırmaya çalışanlar, bugün de farklı senaryolar sergilemeye çalışmaktadırlar diyen Mustafa Dursun, “Geçmişte bu oyunları kardeşlik ruhuyla bozduğumuz gibi şimdi ve gelecekte de bu oyunları bozacağımıza inanıyoruz.

Çatışmalardan, kaostan karışıklıktan, puslu havalardan rant devşirmeye çalışan kirli ve karanlık odakları ve onların işbirlikçilerinin kim olduklarını biliyoruz.” şeklinde konuşmasına devam etti.

 “Bu Şer, Kirli ve Karanlık Odakları Lanetliyoruz”  

BİLDEF Başkanı Mustafa Dursun konuşmasına “Bir dönem Balkanlar da - Kafkaslar da  her daim Afrika ve Ortadoğu da, Filistin'de , Çeçenistan'da, Arakan' da  Somali'de, Myanmar' da, Irak'ta, Suriye'de milyonlarca insanın kanını akıtan, masumlara zulm eden, işkenceler yapan, mazlumları yerlerinden ve yurtlarından eden  bu şer, kirli ve karanlık odakların insanlık suçu işlediklerini dünyaya haykırıyor ve onları lanetliyoruz.

 Ülkemizin Ekonomik seviyesi yükseldikçe huzur ve güven ortamı arttıkça  ileri medeniyetler seviyesini yakalamaya  çalıştıkça birileri rahatsız oluyor ve kirli senaryolar üretmeye çalışıyor...

 Çocuklarımıza gençlerimize daha güzel bir ülke bırakmak, onların geleceğe daha güvenli ve huzurlu bakmalarını sağlamak için Siyasi parti temsilcilerinin, sivil toplum örgütlerinin, vakıfların, derneklerin ve toplumun her kesiminin bu tür oyunlara karşı sağduyulu olmaya sağduyulu davranmaya, kışkırtıcı ve karıştırıcı bir dil kullanmamaya ve itidale çağırıyoruz.

 Unutulmamalıdır ki hepimiz aynı geminin içerisindeyiz. Gemiye verilecek her zarar hepimize verilmiş olacaktır. Gemi batarsa hepimiz batacağız...

 Bursa da faaliyet gösteren 29 il hemşeri derneğinin oluşturduğu bursa il dernekleri Federasyonu BİLDEF  olarak ülkemiz üzerinde oynanan, birlik ve beraberliğimizi bozacak her türlü şiddet olaylarını, sokak eylemlerini lanetliyor ve şiddetle  kınıyoruz.

 Devletimizin ve hükümetimizin aldığı her türlü tedbiri destekliyoruz. BİLDEF  olarak üzerimize düşecek bütün görev ve sorumluluklarımızı yerine getirmeye hazır olduğumuzu kamuoyuna açıklıyoruz.” şeklinde devam etti.

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2014, 17:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0