Bursa'da su çeşmeden içilemiyor!

Pandemi sürecinde yüksek su faturaları nedeniyle Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve BUSKİ uzun süre gündemdeydi. Aktaş'ın, "Kullanmadığı halde fazla su faturası ödeyen varsa BUSKİ'ye müracaat etsin" açıklaması sonrası vatandaşın mağduriyetini gideremeyen belediyede bir de suların bu şekilde kireçli ve kirli akması eleştirilere neden oldu.

banner98

Vatandaşın çeşmesinden su yerine akan kiraç sebebiyle gözler, Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı kuruluş Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne (BUSKİ) çevrildi. BUSKİ, "Bursa'da su çeşmeden içilir" sloganını kullansa da bir vatandaş Bursa’da suyun çeşmeden içilmeyeceğini görüntülerle ispat etti.

Pandemi döneminde gelen faturalardan şikayetçi olan Bursalıların bu sorun çözülmeden şimdi de çeşme suyunda biriken kireçle başı dertte. Doğal su kaynağı açısından dünyanın sayılı merkezlerinden biri olan Bursa’da çeşmeden akan suyun görüntüsü ve kireç oranı şok etti.

Bir yandan salgın ile uğraşan vatandaş Buski’nin taahaüt ettiği gibi suyu çeşmeden içtiği takdirde yaşayacağı sağlık sorunlarından endişeli. Yerel yönetimin uzun süredir bu soruna çözüm bulamamasına tepki gösteren vatandaşlar sitemini sosyal medya üzerinden duyurmaya çalışıyor. Bursa halkı yetkililerden tatmin edici bir açıklama bekliyor.

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2020, 14:56

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0