Bursa belediyele birliği Çelik Palas'da toplandı

Bursa Belediyeler Birliği’nin düzenlediği mevzuat bilgilendirme ve eğitim semineri Çelik Palas Hotel'de gerçekleştirildi.

Bursa belediyele birliği Çelik Palas'da toplandı
banner98
 Kamu İhale Kanunu ve sözleşmeler ile diğer mevzuat değişiklikleri hakkında eğitim seminerine, birlik üyesi belediye başkanları, başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve bürokratlar katıldı. Sayıştay 4. Daire Başkanı Abdurrahman Acar’ın konuşmacı olarak katıldığı eğitim seminerinin açılışında konuşan Bursa Belediyeler Birliği ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, planlı olarak gerçekleştirdikleri eğitimler sayesinde, yasa ve yönetmeliklerde yaşanan değişikler hakkında personelin bilgilendirilerek, vatandaşın mağduriyetinin önlenmesini hedeflediklerini söyledi. Konuşmasının başında, Gürsü Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız ve korumasına yönelik gerçekleştirilen menfur saldırıyı kınayan Başkan Dündar, “Bu saldırı hepimizi derinden yaralamıştır. Milletine hizmet etmekten başka bir düşüncesi olmayan bir insana yönelik gerçekleştirilen böyle bir saldırıyı kınıyorum. Başkan Yıldız ve korumasına Allah’tan acil şifalar diliyorum” dedi.
Başkan Dündar, konuşmasına şöyle devam etti:
“Belediyelerimizin iş yükü her geçen gün artıyor. Buna paralel olarak, bir de yasa ve yönetmeliklerde yaşanan değişikler oluyor. Bu yasa ve yönetmelik değişikliklerinden kaynaklanan sorunların yaşanmaması için, Bursa Belediyeler Birliği olarak birçok eğitim ve seminerler düzenliyoruz. Kamu ihale Kanunu ve sözleşmelerle ilgili torba yasayla yapılan değişiklikler hakkında, personelin bilgilendirilmesine yönelik bir seminer düzenledik. Sayıştay 4. Daire Başkanı Abdurrahman Acar hocamız, yasa ve yönetmeliklerdeki değişiklikleri bizlerle paylaşıyor. Personelimizin kafalarında oluşan soru işaretlerini giderip, onları bilgilendiriyor.”
Büyükşehir yasasındaki değişikliğin ardından merkez ilçelerin tamamının Büyükşehir’e bağlanmasının, uygulamalarda bir takım sıkıntılara neden olduğunu söyleyen Dündar, “Bu seminerlerle personelimizin yeni bilgileri öğrenmesi sağlanmış oluyor. Her şeyden önemlisi de, farklı belediyelerde çalışan arkadaşlar bir araya gelerek, daha önce yaşayıp çözüm bulmuş olduğu konuları paylaşma imkanı bulması. Bu sayede bilgilerini güncelleme imkanı bulmuş olmaları” diye konuştu.
Sayıştay 4. Daire Başkanı Abdurrahman Acar da, 5216 ve 5393 sayılı Belediyeler Kanunu ve Büyükşehir Yasası ile, meclisten geçen torba yasada yer alan Kamu İhale Kanunu ve Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununda yapılan düzenlemeler ve uygulamaları ile ilgili bilgi verdi.
İki gün süren eğitim seminerinin sonunda, Bursa Belediyeler Birliği’nin 2015 yılı 1. Olağan meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda, 2014 dönemi faaliyet raporu ve 2014 mali yılı kesin hesap listeleri oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda, 1 yıl süreyle görev yapacak olan encümen üyeleri de belirlendi. Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke ile Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, bir yıl süreyle encümen üyeliğine seçildi.
Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2015, 17:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0