"Bunun Adı İslam Düşmanlığıdır"

Doğu Türkistan’da yaşayan ve inançlarından dolayı şiddete uğrayan, zulüm gören Uygur Türkleri’ne bir destek açıklaması da Yıldırım'dan geldi. AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, Çin’in uyguladığı oruç zulmünü biran önce bitirmesi gerektiğini söyledi.

banner98
 Çin’in Uygur Bölgesi’nde yaşayan Doğu Türkistanlı Müslümanlar için Ramazan ayında getirdiği oruç yasağına Türkiye’nin çeşitli illerinden tepkiler gelmeye devam ediyor. AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, Doğu Türkistanlı Müslümanlara uygulanan oruç yasağının kabul edilemez olduğuna işaret etti. İnançları yüzünden halen yeryüzünde şiddete maruz kalanların olmasını insanlık için büyük bir utanç vesilesi olarak kabul ettiklerini kaydeden Hüdayi Yazıcı; “Özellikle Ramazan ayında getirilen oruç yasağının akıl ve mantık ile herhangi bir açıklaması olamaz. Dünya üzerinde inançları yüzünden zulüm gören, şiddete uğrayan ve hatta öldürülen insanların olmasını ne demokrasi ile ne özgürlük ile ne de farklı bir kavram ile açıklayabiliriz. Bunun adı düpedüz İslamiyet düşmanlığıdır. Bunun adı soykırımdır. Doğu Türkistan’da yaşayanlar Müslümanlar için özellikle çıkarılan Ramazan ayında oruç tutma yasağı Çin Devleti için de yüzyıllar boyunca unutulmayacak bir utanç abidesi olarak hatırlanacaktır. Bu Çin işkencesi bir an evvel sonlandırılmalıdır” şeklinde konuştu.

“DÜNYADAKİ ÖZGÜRLÜK SAVUNUCULARI NEREDE?”

Çin tarafından uygulanan oruç zulmüne karşı dünya devi devletlerin sessiz kalmasını da eleştiren İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı; “Dünyanın büyük devleri en alakasız oldukları konularda bile açıklama yapmaktan geri kalmıyorlar. Özgürlük, demokrasi ve medeniyet adına hiçbir zaman geri kalmadıklarını biliyoruz. Söz konusu kendi çıkarları olduğunda olayları abartarak gündeme getirmeyi çok iyi biliyorlar. Ancak burada Müslümanlara uygulanan zulüm ve baskı olunca görmezlikten geliyorlar. Oruç haklarını savundukları için Çin polisi tarafından öldürülen onlarca Müslüman için neden bir tek açıklama dahi yapmadılar? Hani nerede demokrasi savunucuları? Dünyadaki özgürlük savunucuları nerede? Türkiye ve birkaç örnek ülke dışında neden kimse ses çıkarmıyor? Hükümetimiz belli girişimler ve açıklamalar yaptı. Ancak böylesi büyük konular sadece birkaç ülkenin karşı çıkması ile çözülmüyor. Dünyanın 5’ten büyük olduğunu herkese göstermek gerekiyor. Ben bu vesile ile dünyanın her neresinde olursa olsun Müslümanlara uygulanan tüm şiddet ve baskıları kınıyor, biran evvel son bulmasını Allah’tan diliyorum” dedi.


Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2015, 14:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0