Bu ramazan Bursa'da bir başka

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Temaşa-i Ramazan etkinlikleri, gecelerin çok kısa olması nedeniyle bu yıl temaşa kısmı en aza indirilerek Şehr-i Ramazan olarak Merinos Park başta olmak üzere 17 ilçede de vatandaşları farklı etkinlikle buluşturuyor.

Bu ramazan Bursa'da bir başka
banner98
 Etkinliklerinin temelini Merinos Park’ta açık havada kılınacak teravih namazı oluştururken, namaz öncesi orta oyunu gösterisi, sonrası ise konusunda uzman isimlerle söyleşi programları yapılacak. 
Birlik, beraberlik, yardımlaşma ve paylaşmanın simgesi 11 ayın sultanı Ramazan ayı, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Şehr-i Ramazan’ programı ile Bursa’da bu yıl daha çok manevi bir iklim atmosferde yaşanacak. Kültür A.Ş. tarafından organize edilen Şehr-i Ramazan programı, Gölpark Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna duyuruldu. Programın içeriği hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas, “Hepimizin malumu olduğu üzere Bursa’da Ramazan daha farklı yaşanıyor. Çünkü Bursa maneviyatla yoğrulmuş bir şehir. Emir Sultanların, Molla Fenarilerin, İsmail Hakkı Bursevi hazretlerinin öğretileriyle yönünü belirlemiş olan bir şehirdir. Onların inşa ettiği bu şehri geliştirmek, güzelleştirmek, yeni değerleriyle geleceğe taşımak bizim görevimizdir. Her yıl bu şehrin manevi havasına yakışır etkinliklerle şehrimizi süslemeye çalışıyoruz. Başta Merinos, Nilüfer ve Hüdavendigar’da olmak üzere tüm ilçelerimizde ramazan etkinlikleri hazırladık. Sohbet programlarından ortaoyunlarına, şiir dinletilerinden animasyonlara, tasavvuf konserlerinden sema gösterilerine kadar birçok etkinlik ramazan boyunca şehrimizin farklı noktalarında vatandaşlarımızla buluşacak” diye konuştu.
Büyükşehir sınırlarına dahil olan tüm ilçeler için farklı programlar hazırlanırken, Merinos’taki etkinlik alanında; Hüseyin Goncagül ve orta oyunu, Sufi Mehter Takımı, Fatih Koca, Ömer Karaoğlu, Mustafa Armağan - Yavuz Bahadıroğlu, Mustafa Özcan Güneşdoğdu, Dursun Ali Erzincanlı, Kerkük İlahi Grubu, Grup Yürüyüş, Mustafa Demirci, Yunus Balcıoğlu - Ahmet Şimşirgil, İkbal Gürpınar-Tuğrul İnançer, Ubeydullah Sezikli, İkbal Gürpınar-Saliha Erdim, İsmail Coşar -Bilal Demiryürek, Yarkın Ritm Grubu, Grup Agah, Cumali Özkaya, Ahmet Özhan, Uğur Arslan, Erkan Mutlu, İbrahim Sadri, Mehmet Kemiksiz-Enderun Hafızlar Topluluğu, Mesut Kurtiş gibi sanatçı gruplar sahne alacak.
Hüdavendigar Parkı’ndaki etkinliklerde ise, Mustafa Caymaz, Bayram Büyükoruç, Rıza Kara, Kadir Arı, Veysel Bilen, Grup Genç, Mesut Yavaş, Mürşit Kavurmacı, Sinan Topçu, Tamer Bakırcı, Ahmet Feyzi, Engin Güneş, Kutlu Yolun Yolcuları, Yusuf Yüzlüler ve Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibi vatandaşlarla buluşacak. Nilüfer Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndaki Hastane Alanı’nda yapılacak etkinliklerde de Hüseyin Taşçeşme, Kutlu Yolun Yolcuları, İkbal Gürpınar-Yavuz Bahadıroğlu, Kahraman Tazeoğlu, Ahmet Özhan, Meydanı Aşk, Sema Gösterisi, İstanbul Meydan Sahnesi ve Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu sahne alacak. Diğer ilçelerde de tiyatro, animasyon ve sema gösterileri ile etkinlikler yapılacak.
Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas, her Ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da sosyal yardımların aralıksız devam ettiğini söyledi. 17 ilçede başvurusu alınarak tespiti yapılan 45 bin aileye Ramazan erzağı dağıtımının devam ettiğini belirten Elbas, “Ramazan ayı boyunca merkez Fomara olmak üzere Emirsultan, Çınarönü Mahallesi, Alemdar Mahallesi ve Uludağ Üniversitesinde iftar yemeği vereceğiz. Ramazan ayı boyunca Osmangazi, Yıldırım, Gürsu ve diğer ilçelerimizde de iftar yemeği verilecek. Ramazan ayı boyunca günlük 8500 kişiye iftar yemeği hazırlayacağız” diye konuştu.
Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıfat Bakan da, gündüzlerin çok uzun gecelerin de kısa olması nedeniyle bu yıl etkinliklerde temaşa bölümünü kısalttıklarını belirterek, etkinliklerin Şehr-i Ramazan başlığı altında gerçekleşeceğini söyledi. Bu yıl Merinos Park’ta bir ilkin yaşanacağını belirten Bakan, etkinliklerin ana merkezinde teravih namazının olacağını, Merinos Park’ta açık alanda Türkiye’nin tanınmış imam hatipleri öncülüğünde Teravih namazı kılınacağını vurguladı.
Bursa İl Müftüsü Prof.Dr. Mehmet Ay ise, kardeşlik, yardımlaşma ve manevi duyguların yoğun olarak yaşandığı Ramazan ayında ibadetin de yoğun olarak yaşanması gerektiğini vurguladı. Ramazan gecelerinin de oruç kadar önemli olduğunun altını çizen Ay, “Gök kubbe altında, ferah bir ortamda Teravih namazı kılınacak. Biz de müftülük olarak dünyaca ünlü imam hatiplerimizi, hafızlarımızı Bursa’ya davet ettik. Bize de böyle bir imkan sağladıkları için Büyükşehir belediyemize teşekkür ediyorum” dedi.
Ankara Kocatepe Camii İmam Hatibi İsmail Coşar, Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Eyüb Sultan Camii İmam Hatibi Metin Çakar gibi Bursa’nın yanında İstanbul ve Ankara’nın önemli camilerinde görev yapan tanıdık isimler Merinos’ta kurulacak yaklaşık bin kişilik mescitte teravih namazı kıldıracak.
Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2015, 16:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0