BTÜ’DE YENİLİKÇİ GİRİŞİMCİLİK ÇALIŞTAYI

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Enerji Sistemleri Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ece Ünür Yılmaz’ın koordinatörlüğünü üstlendiği ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen “InnoWomEnt - Innovative Women Entrepreneurs of the Future - Geleceğin Yenilikçi Kadın Girişimcileri” projesi kapsamında düzenlenen “Innowoment Workshop 2 – Yenilikçi Girişimcilik Çalıştayı” kapanış töreni gerçekleştirildi.

BTÜ’DE YENİLİKÇİ GİRİŞİMCİLİK ÇALIŞTAYI
banner98
 Bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında öğrenim gören üniversite öğrencilerine eğitim, konferans ve atölye çalışmaları ile yenilikçi girişimciliği teşvik edecek kritik düşünme, risk alma, dijital okuma-yazma, yabancı dil ve problem çözme gibi çapraz becerileri kazandırma amacıyla düzenlenen ve 5 gün süren çalıştayda Polonya ve İtalya Üniversitel ve Teknokentlerinden 8 konuşmacı, ArGe ve İnovasyon, Girişimcilik, Pazarlama, Yaratıcı Düşünme, Yöneticilik ve Girişimciyi Desteklemede Teknoparkların Rolü, 

Yenilikçi Girişimcilerin Psikolojik Profili, Teknoloji Transfer Ofislerinin Evrimi, 
Kadın Girişimcilere Yönelik İş Modelleri, İşbirliği Ağları Gelişirme gibi pek çok konuda sunumlarını gerçekleştirdi.

Çalıştay kapanış töreninde konuşma yapan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, “Proje koordinatörü Doç. Dr. Ece Ünür Yılmaz hocamız öğrencilerimiz için çok güzel bir rol model. Genç bir üniversite olmamıza rağmen Ece hoca gibi dinamik akademisyenlerin bulunduğu üniversitemizde olmak öğrencilerimizin en büyük şansı” diye konuştu. İmkânlar ne olursa olsun asıl önemli olanın öğrencinin potansiyeli olduğunu vurgulayan Rektör Karademir, “Bulunduğunuz kurum ve yaşadığınız zamanın olumsuzluklarına takılmadan her türlü yetkinlik, bilgi ve beceriyi kazanmaya çalışın. Bir ülkenin en önemli kaynağı yetişmiş genç insan kaynağıdır. O sebepledir ki bizim tüm odak noktamız öğrencilerdir. Siz iyi yetişirseniz ülke de ilerleyecektir. Sınırsız bilgi kaynaklarının ve bilginin sürekli değiştiği günümüzde sizlerin sürekli kendini güncellemesi ve daima geliştirmesi büyük önem taşımakta.  Bu vesileyle projede katkısı olan ve emek veren herkese teşekkür ediyor ve gelecekte bu proje sayesinde kendi işini kuran girişimcileri aramızda konuşmacı olarak görmeyi temenni ediyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2018, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0