banner102

BTSO'DAN TAM DESTEK!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Ekonomi Şurasında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istihdam seferberliği çağrısına Bursa iş dünyasından tam destek geldi.

BTSO'DAN TAM DESTEK!

 Ankara’da düzenlenen TOBB Türkiye Ekonomi Şurasına katılan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Burkay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istihdam seferberliği çağrısı kapsamında Bursa iş dünyası olarak üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini söyledi. Bursa sanayisinde 670 bin kişinin istihdam edildiğini ifade eden İbrahim Burkay, “Hedefimiz yıl sonuna kadar bu rakamı 750 bine çıkartarak yüzde 7,8 olan işsizlik oranını yüzde 6 seviyesine çekmek. Türkiye’nin yüksek teknolojili üretim merkezi haline gelecek olan TEKNOSAB’ın kuruluş işlemlerini bir yıl gibi kısa bir sürede tamamladık. Sanayi 4.0’ın sembolü olacak TEKNOSAB Projemizin hayata geçmesi ile 2020 yılında istihdam rakamını 1 milyona çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
Dünyadaki ekonomik daralmaya karşı birlik ve beraberlik ruhu içerisinde hareket ederek iç piyasadaki canlılığın artırılması gerektiğini ifade eden Başkan İbrahim Burkay, “Devletimiz işverenin istihdam sağlaması noktasında önemli teşvikleri hayata geçirdi. İşverenlerin işsizlerin istihdamı konusunda taşın altına elini daha fazla sokması gerekiyor. Bu süreçte başta özel sektörümüze büyük bir görev düşüyor. 2017 yılında özel sektörümüzün istihdama sağlayacağı her katkı ekonomimize de büyük bir hareket getirecektir” diye konuştu.
İbrahim Burkay, işçi ile işvereni aynı çatıda buluşturacak olan ‘İstihdam Büroları’nı kısa süre içerisinde hayata geçireceklerini belirterek, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız ile imzalayacağımız protokolle kadınların istihdamda daha fazla yer almasına destek oluyoruz” dedi.
BTSO Başkanı İbrahim Burkay, vasıflı eleman konusunda BUTGEM’de başlatılan eğitim seferberliğinden faydalanan gençlerin sayısının 20 bine yaklaştığını, eğitim görenlerin yaklaşık yüzde 80’inin doğrudan istihdama katıldığını söyledi. İbrahim Burkay, sanayici ve iş adamlarının kurgusuyla şekillenen ücretsiz eğitim programlarının yeni bir meslek edinmek veya mesleklerini geliştirmek isteyen gençler için büyük bir fırsat taşıdığını vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2017, 20:17

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0