banner101

Bozbey selden zarar gören Misi’de incelemelerde bulundu

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, dün yaşanan sel felaketinden etkilenen Gümüştepe Mahallesi’nde (Misi) incelemelerde bulundu.

Bozbey selden zarar gören Misi’de incelemelerde bulundu

Bursa’da dün akşam saatlerinde gerçekleşen sağanak yağış ve ardından gelen sel felaketi, Nilüfer’in tarihi ve turistik mahallelerinden Gümüştepe (Misi) Mahallesi’nde de maddi hasara neden oldu. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Başkan Yardımcıları Ahmet Çakıcı, Bukle Erman, Yalçın Işıkyıldız, Nazlı Yazgan, Adil Kayaoğlu ve ilgili müdürlerle birlikte Misi’de incelemelerde bulundu.

DERE KENARINDAKi HASAR GİDERİLECEK


Nilüfer Deresi’nin taşması sonucunda Misi’de de hasarlar oluştuğunu belirten Başkan Mustafa Bozbey, vatandaşlara ve esnafa geçmiş olsun dileklerini iletti. Başkan Mustafa Bozbey, “Maddi zarar gören vatandaşlarımız var. Bu konuda maddi zararlar telafi edilebilir. Cana zarar gelmemesi bizim için büyük şans. Umarım yetkililer bundan ders almıştır” dedi.

Nilüfer Belediyesi olarak Misi dere kenarında yaptıkları düzenlemenin de küçük çaplı hasar gördüğünü ifade eden Başkan Mustafa Bozbey, hasarın en kısa sürede onarılacağını söyledi. Başkan Mustafa Bozbey şöyle devam etti: “Bursalılar ya da şehir dışından gelen misafirlerimiz, burada keyifli dakikalarını geçirmeye devam edecektir. Biz, doğaya saygılıyız ve doğaya saygılı olarak da hizmetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.”

“DOĞA KENDİ İNTİKAMINI ALIYOR”

Yaşanan olayda insanların kendilerini sorgulaması gerektiğine dikkat çeken Başkan Mustafa Bozbey, “Bu afetin olabileceğini bizlerin bilimsel anlamda düşünmemiz gerekiyor. Ağaçları yok edersek, özellikle mermer ve taş ocakları altında doğayı tahrip edersek, sonuçları bunlar oluyor. Sorumluların bu konuda nasıl bir duygu içinde olduklarını çok merak ediyorum. Yıllardır özellikle bu bölgelerde, hem taş ocakları hem mermer ocağı adı altında verilen bu yerlerin kazılması, ağaçların yok edilmesi sonucunda bu tür felaketlerin yaşanabileceğini hep ifade ettik. Doğa, kendi intikamını zamanı gelince almaktadır” şeklinde konuştu.

“DOĞAYI TAHRİP ETMEYİ DURDURUN”

“Mermer ve taş ocakları gibi vermiş olduğunuz ne kadar yer varsa, artık durdurun” diyerek yöneticilere çağrıda bulunan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, sözlerini şöyle sürdürdü: “Doğayı tahrip etmeyi durdurun. Doğayı tahrip etmeyi sürdürürsek, doğa bunun hesabı kat kat bizden soracaktır. Bu konuda özellikle sorumlular kimlerse, halkımız tarafından mutlaka öne çıkarılmasını diliyorum. Gerekli merciler bu konuda sorumlular hakkında dava açmalı. Bugün başımıza gelen, yarın yine gelebilir. Bundan böyle de doğanın bu olaylarını yine göreceğiz ama eğer biz çevreyi ve doğayı korursak, doğaya saygılı olursak, ağaçları kesmeyip, rant için ocaklar açmazsak, biz o zaman doğayla barışık yaşarız. İşte o zaman, sonuçları da böyle olmaz. Biz, doğaya sahip çıkarsak, doğa da bize sahip çıkar.”

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2018, 17:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0