banner102

BORSALARDAN BİRLİK MESAJI

Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Konya Ereğli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Ünlü ve beraberindeki borsa üyelerini ağırladı. Bursa Ticaret Borsası hizmet binasında gerçekleşen ziyarette; BTB Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, BTB Meclis Başkanı Mehmet Aydın, BTB Yönetim Kurulu Üyeleri’nin yanı sıra Konya Ereğli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Ünlü ve borsa üyeleri hazır bulundu.

BORSALARDAN BİRLİK MESAJI
 Borsalar arası işbirliği konularının görüşüldüğü ziyarette konuşan BTB Başkanı Özer Matlı, Bursa’nın, bir sanayi şehri olmasının yanı sıra, katma değerli tarımsal ürünler üreten de bir şehir olduğuna dikkat çekti. Matlı, “Bursa’da tarım, sanayinin gölgesinde kalmış gibi görünse de, aslında şehrimiz, ülkemizdeki katma değerli tarımsal üretim bakımından ciddi bir potansiyele sahip bir şehir. Öyle ki Bursa menşeli birçok gıda ürününü, tarımsal ürünü ülkemizin birçok yerinde ve hatta dünyanın pek çok ülkesinde görebilirsiniz. Biz, göreve geldiğimiz ilk günden beri şehrimizdeki tarım üretimdeki potansiyelinin göz ardı edilmemesi gerektiğine dikkat çektik ve sanayi ile birlikte tarıma da önem verilmesini dillendirdik, dillendirmeye de devam ediyoruz” diye konuştu.

Ticarette duygusallığa yer yok

Ticarette duygusallığa yer olmadığını belirten Özer Matlı, “Konya Ereğli’nin tarım ticareti hacmini biliyorum, ihtiyacınız olan ise  Ereğli’yi biraz daha dış pazarlara açarak ticaret hacminizi yükseltmektir, dedi.

Konya Ereğli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Ünlü de, “İlçemiz tarım ve hayvancılıkta çok ileri düzeyde. Sadece süt üretiminde Türkiye’nin yüzde 15’ini tek başına bölgemiz karşılıyor” dedi ve ilçenin tarımsal ve hayvansal üretimi anlamında detaylı bilgilendirmede bulundu.

Toplantı iki heyetin, ziyaretin anısına birbirlerine hediye takdimi ile son buldu. 

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2017, 11:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0