banner102

Blok Mermer İhracatına ‘Bursa’ Dopingi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ ve Maden Mermer Üretici ve Sanayici İş Adamları Derneği (MADSİAD) işbirliğiyle bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘Bursa Uluslararası Blok Mermer Fuarı’nda sergilenen 15 milyon dolara yakın değere sahip blok mermerlerin tamamına yakını satıldı. 50 bin ton ağırlığındaki 2 bine yakın mermerin sergilendiği fuarı ise 4 günde 40’tan fazla ülkeden 21 bine yakın iş profesyoneli ziyaret etti.

Blok Mermer İhracatına ‘Bursa’ Dopingi
 Bursa’nın en önemli en yoğun katılımlı fuarlarından birisi olan Bursa Uluslararası Blok Mermer Fuarı sona erdi. 3 yıl önce mermer sektörünün talepleri doğrultusunda hayata geçen fuar, sektörün ihracatına büyük güç katarken, başta Bursa olmak üzere maden sektörünün dış ticaretine ve kent ekonomisine ivme kazandırdı.

 

15 MİLYON DOLARLIK SATIŞ

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, bu yıl 3.’sü düzenlenen Bursa Uluslararası Blok Mermer Fuarı’nın sektöre büyük hareketlilik kazandırdığını söyledi. Fuarın Çin, Hindistan, İspanya, Almanya, Mısır başta olmak üzere 40’ı aşkın ülkeden çok sayıda yabancı alım heyetini ağırladığını ifade eden Burkay, “Ülkemiz dünya doğal taş rezervinin yüzde 40’ına sahip. Bursa’mız da ülkemizin en önemli blok mermer üreticisi şehirlerden birisidir. Sektörümüzün talepleri doğrultusunda 3 yıldır verimli bir fuara imza atıyoruz. Önemli alım heyetlerini ağırladığımız fuarda bu yıl 15 milyon dolara yakın değere sahip 2 bine yakın blok mermer sergilendi. Sergilenen blok mermerlerin tamamına yakını da fuarda satıldı” dedi.

 

İHRACATA FUAR DOPİNGİ

Sektörün yıl sonunda 2 milyar dolara yakın ihracat yapmayı hedeflediğini kaydeden Burkay, “Blok mermerin dış ticaret hacmi her sene büyüyor. Hedeflere ulaşma noktasında fuar organizasyonlarının büyük önemi var. Dünyanın dört bir yanından Bursa’ya gelen iş insanları hem 500’den fazla renk ve desende sergilenen mermerleri yerinde görüyor hem de üretilen tesisleri inceleme fırsatı yakalıyor. Burada ortaya çıkan işbirliklerinin bundan sonra da daha da güçlenerek devam edeceğine inanıyorum. 3 yıl gibi kısa sürede rekor büyümeye imza atan fuarın sektörümüz ve kentimiz için hayırlı olmasını diliyor, fuara katılan tüm firmalarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

40 ÜLKEDEN 20.898 KİŞİ ZİYARET ETTİ

TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, fuarda 215 firmanın 60 bin metrekarelik 7 ayrı salon ve açık sergileme alanında blok mermerlerini sergilediğini söyledi. Fas’tan da stantlı katılımın olduğu fuarda 15 milyon dolar değerindeki 2 bine yakın blok mermerin tamamına yakınının satıldığını dile getiren Ersözlü, “Fuar, doğal taş ve mermer ihracatına büyük bir katkı sağladı” diye konuştu. Ersözlü, “Geçtiğimiz seneye göre sergilenen blok mermer sayısında yüzde 50’lik büyüme ile başlayan fuarımız, Çin ve Hindistan başta olmak üzere 40’tan fazla ülkeden gelen alım heyetleri ve yurtiçinden 43 şehirden gelen 20.898 profesyonel tarafından ziyaret edildi. Üçüncü yılında olmasına rağmen sektörde büyük ses getiren, ülkemizde blok mermer konusunda düzenlenen tek ihtisas fuarı, 4 gün boyunca oluşan iş hacmi ile marka bir fuar olarak sektörde yerini sağlamlaştırdı” ifadelerini kullandı.

 

ÖNÜMÜZDEKİ SENE REZERVASYONLARI ŞİMDİDEN YAPILDI

Türkiye’nin önde gelen blok üreticilerinden, ocak ve iş makinacılarından oluşan katılımcı firmaların fuardan memnun olarak ayrıldığını söyleyen Ersözlü, “Önümüzdeki yıl 24 – 27 Ekim 2018 tarihleri arasında 4. kez sektörü bir araya getirecek fuara, sektör temsilcilerimiz şimdiden ön rezervasyonlarını yaptırdı. Fuarcılık konusunda Bursa’ya değer katan BTSO’ya; desteklerinden dolayı MADSİAD’a ve fuara katılan firmalarımıza teşekkür ederim dedi.

 

“MERMERLERİN BİRÇOĞU TIR’DAN İNDİRİLMEDEN SATILDI”

MADSİAD Başkanı Erol Efendioğlu, Bursa Uluslararası Blok Mermer Fuarı’nın her geçen dönem büyümeye devam edeceğini söyledi. Fuar başlamadan önce çok sayıda blok mermerin daha TIR’dan indirilmeden satıldığını kaydeden Efendioğlu, “Bu yıl sektörümüzün beklentilerinin çok ötesinde bir fuar gerçekleştirdik. Fuarda blok mermerlerin tamamına yakınının satılması fuarın ne kadar doğru bir karar olduğunu bizlere bir kez daha gösterdi. Bu fuar önümüzdeki yıllarda daha da gelişecek ve ülkemizin ihracat hedeflerine ulaşılmasına liderlik edecek. Dünyada 3 yıl gibi sürede bu denli büyüyen bir fuarın olmadığını düşünüyorum. MADSİAD olarak fuarın hayata geçmesinde emeği geçen BTSO ve TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ’ye teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2017, 11:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0