BKSTV´den ´Cama Yolculuk´ sergisi

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı’nın (BKSTV) çevre duyarlılığına dikkat çekmek ve geri dönüşüm bilincini sanatsal bir üslupla ele almak amacıyla düzenlediği ‘Kaleydoskop Karma Cam Sergisi ve Konferans’, 6 Nisan’da kapılarını ziyaretçilere açıyor.

BKSTV´den ´Cama Yolculuk´ sergisi
banner98
 BKSTV’nin tüm sanatseverlere yönelik organize ettiği etkinlik, bir yandan camın geri dönüşü hakkında farkındalık oluştururken, diğer yandan toplumun çevre konusunda bilinçlendirilmesine ve camın sanata dönüşmesine tanıklık etmeyi hedefliyor.

Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) fuaye alanında başlayacak organizasyonda, cam sanatlarının tarihi süreci hakkında bilgiler katılımcılarla paylaşılacak. Aynı zamanda günümüzde cam kullanımı ve bunun sanata yansıması ile çağdaş cam sanatlarının güncel yerinin anlatılması konulu konferanslar da etkinlik kapsamında ziyaretçilerle buluşacak. Konferans verecek konuşmacılar arasında; Prof.Dr. Mustafa Ağatekin, Yrd.Doç.Dr. Ekrem Kula ve Cam Sanatçısı Nihan Ertürk yer alıyor.

BKSTV’nin organizasyonunda, BAOB fuaye alanında karma cam sergisi de açılacak. Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Cam Bölümü öğretim elemanları ve öğrencilerin eserleri ile Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi’nde ‘camın dönüştürülmesiyle ilgili yapılan atölye çalışmaları sonucu’ ortaya çıkan eserler de katılımcıların beğenisine sunulacak. Proje koordinatörlüğünü Huri Aykut Ülker’in ve görsel tasarım yönetmenliğini Serhat Özdemir’in üstlendiği ‘Kaleydoskop Karma Cam Sergisi” 12 Nisan’a kadar gezilebilecek.

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2018, 11:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0