‘Bilim Elçileri’ gönüllere dokunuyor

Büyükşehir Belediyesi, Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin (BTM) 10 haftalık Bilim Elçileri programını başarıyla tamamlayan gönüllüler, Keles’i Harmandemirciler mahallesindeki öğrencilere renkli bir sürpriz hazırladı.

‘Bilim Elçileri’ gönüllere dokunuyor
banner98
 Bilimi topluma yaymak ve çocuklara sevdirmek adına gönüllü faaliyetlerde bulunan Bilim Elçileri, Keles Abdullah Akça İlk ve Ortaöğretim Okulu’nun duvarlarını bilimsel temalarla renklendirdi. Uzay, gökyüzü, fen bilimleri ve kitap okuma alışkanlıkları gibi temaların işlendiği resimler ile okulun duvarları çok daha eğlenceli hale gelirken, çocukların araştırma ve keşfetme merakının canlandırılması hedeflendi. Öğrencilerle de buluşan 36 gönüllü, fizik ve kimya formüllerini de okul duvarına resmetti.

Gönüllü Bilim Elçileri’nin ‘Bilim Köşesi’ olarak adlandırdığı çalışma, öğrencilerin de beğenisini kazandı. BTM’nin gönüllü bilim elçileri, kendilerine bu eğlenceli çalışmayı gerçekleştirme imkanı sunan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür etti.

BTM bilim elçiliği

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, her yılın Aralık ve Ocak aylarında bilim meraklıları için özel bir eğitim programı gerçekleştiriyor. 10 hafta süren ‘Bilim Elçileri’ eğitim programı sonunda katılımcılar, etkili bilim iletişimi, bilim merkezi işleyişi, bilimsel etkinlikler, deney ve atölye yapımı, simülatörlerin çalışma ilkeleri gibi birçok konuda bilgi ve deneyim sahibi oluyor ve aynı zamanda BTM’den sertifika almaya hak kazanıyor. Programı başarıyla tamamlayanlar, bilimi topluma yaymak ve çocuklara sevdirmek adına gönüllü faaliyetler yürütebiliyor.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2018, 15:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0