banner102

Bilgisayar Dünyasının Tüm Ayrıntıları OSMEK’te

Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (OSMEK) Bilişim Kursu, bilgi çağının yaşandığı günümüz dünyasında bireyleri geleceğe hazırlıyor, bilgisayar dünyasının inceliklerini öğretiyor.

Bilgisayar Dünyasının Tüm Ayrıntıları OSMEK’te
 OSMEK’in bilişim kursuna katılan kursiyerler, hafta içi her gün beşer saatlik eğitimle bilişim teknolojisinin ayrıntılarını öğreniyor. Soğanlı Kültür Merkezi’nde verilen eğitimlerde, kursun adı son dönemde bilgisayar işletmenliği olarak değiştirildi. Bu öğretim yılında düzenlenen altıncı kurs olduğunu ifade eden Emine Özcan, 100’e yakın kursiyerin de sertifika aldığını belirterek, “Şu anda kursta, 15 öğrencimiz var. Yaz kurslarını daha çok lise ve üniversite öğrencileri ile meslek liselerinde bilgisayar bölümünü seçen öğrenciler tercih ediyor” dedi.

Sosyal Medyayı Kullanmak Bilgisayar Bilmek Değil!

Sosyal medyayı kullanan insanların bilgisayarı bildiğini zannettikleri konusunun altını çizen Özcan, “İnsanlarda ‘ben zaten sosyal medyayı kullanıyorum, bu kursa gelmeme gerek yok’ diye genel bir kanı var. Oysa ki biz, bilgisayar işletmenliği kursumuzda bilgisayarla ilgili ihtiyaç duyulacak her şeyi öğretmeye çalışıyoruz. Kursumuza, donanım ve Windows işletim sisteminin temel bilgileri ile başlıyoruz. Ardından internet ve e-posta yönetimi modülünü öğretiyoruz. Daha sonra bilgi güvenliği ve bilinçlendirme eğitimi veriyoruz ki bu durum gerçekten büyük önem taşıyor. İnternet ve sosyal medyayı çok aktif kullanmamıza rağmen güvenliğe dikkat etmiyoruz. Ardından Office programlarından Word, Excel ve Powerpoint’i gösteriyoruz. Toplam 6 modülle de kursumuz tamamlanıyor” diye konuştu.

Bugüne kadar 15 yaşından 75 yaşına kadar kursiyerleri olduğunu açıklayan Özcan, “Kurslardan birine gelen öğrencilerimden Nihal Hanım 73 yaşındaydı. Başlangıçta, yapabilir miyim diye tereddüt etmesine rağmen, her gün geldi ve sertifikasını aldı. Şu anda da aktif olarak internet üzerinden bütün işlemlerini kendisi gerçekleştirebiliyor” dedi.

Bilgisayar Bilmek Artık Gereklilik

Günümüzde bir iş başvurusu yaparken bile adaylara, ‘Bilgisayar programlarından hangilerini biliyor ve bu programları ne derece kullanıyorsunuz?’ sorusunun yöneltildiğini hatırlatan Emine Özcan, “Sadece iş ve eğitim hayatı için değil, internetin hayatımıza girmesi ve her alanda kullanımının yaygınlaşmasıyla birçok işimizi bilgisayardan gerçekleştirebiliyoruz. Bu nedenle bilgisayar kullanmayı öğrenmek herkes için bir gerekliliktir. E-devlet üzerinden işlem yaparken bile muhakkak bilgisayarı aktif olarak kullanmak lazım. Bu durum günümüz koşullarının tartışılmaz bir gerçeği haline geldiği için ben herkesi kursumuza katılmaya davet ediyorum. Kursumuz, Osmangazi Belediyemizin katkısı ile ücretsiz olarak veriliyor. Biz de burada öğrencilerimize bilgisayar ile ilgili her konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Okuma yazma gibi artık bilgisayarı da bilmek gerekiyor” diye konuştu.

Özcan, kursu başarı ile bitirerek iş hayatına atılan öğrencilerinden olumlu geri bildirimler aldığını ve bunun kendisini çok mutlu ettiğini de sözlerine ekledi.

OSMEK’le Yetişiyorlar

Üniversite mezunu olarak ileri düzeyde bilgisayar bilgisine sahip olunması gerektiğini belirten kursiyer Elif Bayram da, “Bilgi ve iletişimin birleşiminden oluşan bilişim teknolojileri kursunda bilgisayar kullanımını baştan sona incelikleri ile öğreniyoruz. Bilgisayar günümüzün her alanında kullanılan bir teknoloji. Üniversite mezunu olarak ileride iş hayatına atıldığımda burada öğrendiklerimin bana çok büyük fayda sağlayacağına inanıyorum” dedi. Bilişim teknolojileri kursuna gelmeden önce sadece internete girebildiğini anlatan kursiyer Seda Dikmen ise, “OSMEK’in bu kursuna gelmeye başladığımdan beri çok şey öğrendim. Hocamızın desteği ve bize gösterdiği uygulamalarla bilgisayarın tamamına hâkim olmaya başladım. Artık hangi işte çalışırsanız çalışın bilgisayara yeteneğiniz ve hâkimiyetinizin olması gerekiyor. İleride iş hayatına atıldığımda burada öğrendiklerimin bana katkı sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2017, 13:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0