banner102

Beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden hastanın organları 3 kişiye umut oldu

Bursa’nın Karacabey ilçesinde, beyin ölümü gerçekleşen 59 yaşındaki Remzi Lale’nin kalbi ve böbrekleri, gece yarısı operasyonla alınıp, organ bekleyen 3 hastaya nakledildi.

Beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden hastanın organları 3 kişiye umut oldu
 Beyin ölümünün gerçekleştiği rekortmen hastanenin organ koordinatörü Timur Didinen, son bir haftada nakil sayısını 12'ye çıkardıklarını söyledi. 
Karacabey ilçesinden beyin kanaması teşhisi ile Çekirge Devlet Hastanesi'ne getirilen 59 yaşındaki 3 çocuk babası Remzi Lale'nin 2 gün yoğun bakımdaki hayat mücadelesi sonuç vermedi. Beyin ölümü gerçekleşen Lale'nin yakınlarının organ bağışını kabul etmesiyle birlikte zamana karşı yapılan yarış başladı. Gece yarısı gerçekleştirilen operasyonla Remzi Lale’den alınan kalp ve böbrekler organ bekleyen 3 ayrı hastaya nakledildi.
Son bir haftada Çekirge Devlet Hastanesi'nde 2 ayrı beyin ölümü ile kadavradan yapılan nakil sayısını 12'ye çıkardıklarını belirten Organ Koordinatörü Timur Didinen, beyin ölümü gerçekleşen Remzi Lale’nin eşinin nakle sıcak bakmadığını, ancak nakille ilgili detaylı bilgilendirmeyi yaptıktan sonra hasta yakınlarının fikrinin değiştiğini söyledi.
Hastane ekibi olarak beyin ölümü vakalarında sıfır yanılma payı ile çalıştıklarını belirten Timur Didinen, son bir haftada hiç durmaksızın çalıştıklarını, ancak organ bekleyen hastaların nakillerin ardından yaşadıkları mutluluğu görünce yorgunlarından eser kalmadığını söyledi.
"YÜZDE 36 AİLE İZNİ İLE BURSA BİRİNCİ"
Medyanın da desteğiyle Bursa bölgesinde organ naklinde çok iyi sonuçlar alamaya başladıklarını belirten Bursa Bölge Koordinatörü Dr. Yavuz Selim Çınar ise, "Geçtiğimiz yıllara baktığımızda Bursa bölgesinde organ bağışında çok ciddi bir artış var. Son 3 yılda organ bağışında Bursa bölgesi olarak çok iyi yerlere geldik. Yüzde 36 aile izni oranı ile yine Türkiye’de organ bağışına en çok izin veren il Bursa. Son bir hafta içinde de bizim daha önce beklemediğimiz şekilde yoğun bir mesai yaşadık. Organ koordinatörlerimiz durmaksızın çalıştılar. Bursa Bölgesinde 9 ayrı beyin ölümü tespiti yapıldı. Bu kişilerin bağışlanan organları ile organ bekleyen 30 hastamız hayata kavuştu” dedi.
Lale'nin iki böbreği ve kalbi Uludağ Üniversitesi ile Acıbadem Hastanesi'ndeki üç hastaya nakledildi.
Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2014, 12:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0