Belediyenin boğası oldu

Büyükşehir Kanunu ile mahalleye dönüşen köylerin varlıkları bağlı bulundukları ilçelerin belediyelerine aktarılınca, Karacabey Belediyesi’nin de bir boğası oldu.

Belediyenin boğası oldu
banner98
 Birçok köyden bisiklet, kamyon, minibüs, traktörün yanı sıra gayrimenkuller de belediyelere geçti. Bursa’nın Karacabey ilçesinde büyükbaş hayvancılığı geliştirip süt verimini artırmak isteyen Hayırlar Köyü Muhtarlığı’nın köy statüsündeyken satın aldığı damızlık boğa, köy tüzel kişiliği envanterine kayıtlı olduğu için Karacabey Belediyesi’ne geçti.

30 Mart 2014 mahalli seçimleri öncesi çıkan Büyükşehir Kanunu ile köylerin mahalleye dönüştürüldüğünü, Hayırlar Köyü`nün kayıtlı damızlık boğasının da kanun gereği belediyenin mülkiyetine geçtiğini belirten Belediye Başkanı Ali Özkan, geçtiğimiz günlerde ihale yoluyla satışa çıkarılan boğaya alıcı çıkmadığını belirtti. Özkan, boğanın satılarak elden çıkarılacağını ifade etti.

Karacabey Belediyesi`nin köy tüzel kişiliğinden kendisine kalan damızlık boğayı bir sonraki ihaleyle satmayı planladığı öğrenildi. Boğa halen Hayırlar köyünde muhtarlık tarafından bakılıyor.

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2014, 18:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0