BEKSİAD, MODA VE TASARIMA OLAN İLGİLİ ARTIRACAK

Bebe-Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) Başkanı Ömer Yıldız ile Yönetim Kurulu Üyeleri, Necatibey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti.

BEKSİAD, MODA VE TASARIMA OLAN İLGİLİ ARTIRACAK
banner98
 BEKSİAD Başkanı Ömer Yıldız ile Yönetim Kurulu Üyeleri, ziyarette Okul Müdürü Süleyman Zihni Şen ve okuldaki diğer idarecilerle bir araya geldi.

Mesleki eğitimin öneminin konuşulduğu ziyarette, iki kurum arasındaki olası işbirliği konuları da görüşüldü.

Geçmiş yönetimler döneminde de okul idarecileriyle bir araya gelindiğini hatırlatan BEKSİAD Başkanı Ömer Yıldız, “Bu bir araya gelişleri daha da sıklaştırmalıyız. Okulunuz, Bursa’nın en köklü mesleki eğitim kurumlarından. Sektörümüz, bilindiği üzere Bursa’mızın yüzakı sektörlerinden birisi ve bu sektörde kalifiye elemana her zaman ihtiyaç var. Okulunuzdan yetişen ve kendini bebe-çocuk konfeksiyonu alanında geliştirmek isteyen öğrencilerimize kapılarımız sonuna kadar açıktır” dedi.

Özellikle tasarım alanında, yetişmiş eleman olan ihtiyacının daha fazla hissedildiğine dikkat çeken Yıldız, “Rakam vermek pek doğru olmaz ama emin olabilirsiniz ki piyasanın epeyce üzerinde ücretin verildiği bir departmandır tasarım departmanlarımız. Sezonun renkleri, geleceğin modası vesairesi bu departmandaki tasarımcılar tarafından hazırlanıp, piyasaya sürülüyor ve yeri geliyor trendler belirleniyor. Meraklı ve kendini bizim sektörümüzde geliştirmek isteyenler için bu sektörde fazlasıyla ekmek var. İşte bu ekiplerimizi, bu okuldan mezun olan genç kardeşlerimize güçlendirmeyi, elbette ki isteriz. Bunun için de her türlü işbirliği fikrine açığız. Bunlar arasında staj, atölyelerin donatılması, okulda seminler düzenlenmesi, işyeri ziyaretleri gibi konular konuşulup, karara bağlanabilir. Hatta bu işbirliğimizi bir protokolle taçlandırabiliriz. BEKSİAD, genç kardeşlerimizin geleceklerini şekillendireceği dönemlerde yanlarında olacaktır” dedi.

Her türlü işbirliğine hazırız

Necatibey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Süleyman Zihni Şen de, ziyaretten memnuniyet duyduğunu ve işbirliği protokolü fikrine sıcak baktıklarını belirtti. Şen, bu işbirliği protokolü çerçevesinde okulda düzenlenecek bilgilendirme toplantılarıyla, sektörün bilinirliliğinin de artırılacağını dile getirdi.

BEKSİAD heyeti ziyaretin sonunda okulun tekstil ve tasarım atölyelerinde de incelemelerde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2018, 12:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0