banner101

BBP ÜNSAL: BURULAŞ Adrese Teslim İhale mi yapıyor?

Büyük Birlik Partisi (BBP) Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal, Burulaş’ın Bursaray istasyonlarındaki asansörler ihale kapsamı dışında tutularak ve sanki adrese teslim ihale mi yapılıyor diye sordu.

BBP ÜNSAL: BURULAŞ Adrese Teslim İhale mi yapıyor?
 Burulaş tarafından yılında yaptırılan dünyaca ünlü markalardan olan VİMEC Marka asansörlerin neden söküldüğünü soran Ünsal, 10 senede asansör mü değişir, gerekli bakım ve revizyonu yaptırarak bu asansörlerin ömrü 20-30 sene arasında ömürlerinin olduğunu iddia etti.

Bursaray istasyonlarının asansörlerin ve istasyonların dekorasyon işi ile ilgili olarak ihale takip sisteminde göremediğim için, bilgi edinmek maksadıyla Burulaş’ı arayarak ihalesi ne şekilde yapıldığını bilgi almak istediğini belirten Ünsal, Burulaşın Kamu ihale kanuna göre kapsam dışı ihale edildiğini belirttiler dedi.


DAHA BİLMEDİĞİNİZ NİCE İHALELER VAR BU ŞEKİLDE

Ünsal, yaptığım araştırmalarda öğrendim ki acil durumdur diyerek bu ihaleye açmadan birkaç yerden teklif alarak milyonlarca liralık ihalelere yol açılması, haksız rekabeti ve devleti zarara uğratacak uygulamadır dedi. Özellikle Büyükşehir belediyesinin daha önce gündeme getirdiğimiz, üstgeçitlerin 1.700.000 liraya yaptırılıp bir yılını doldurmadan kaldırılması gibi bilmediğimiz, görmediğimiz nice ihalelerin olduğunu düşünürsek durumun vehametinin daha olduğunu düşünüyorum. Kapsam dışı ihalelerin Bu tip uygulamaların beraberinde ahbap çavuş ilişkisini beraberinde getirecek uygulamalardır. dedi. Burulaşın bu yola neden başvurduğunu kamuoyunu aydınlatması gerektiğini ifade etti.

4 MİLYON HURDAYA GİDİYOR

Yaklaşık 70 kadar asansörün revize edilmesi yerine yenilenmesinin devletin milyonlarca lirasının hurdaya gitmesi demek olduğunu söyleyen Ünsal, asansörlerin yaptığım araştırmalarda tanesi 40 bin liraya yapılabileceğinin ancak belediyenin bunların bir tanesinin 60 bin liraya gibi bedele verilmesinin ne anlama geldiğini daha iyi analiz etmek gerektiğini belirtti.

AYNI PLATFORMA YAPILIYOR
Mevcut asansörlerin dar ve kullanışsız olması sebeplerin, aksine bu asansörlerin aynı alana yerleştirilmesi göz önüne alındığında bu tip bahanelerin de gerçeği yansıtmadığını ifade Ünsal, sadece gösterişli bir asansöre binip bedeli olarak da 4 milyon lira bedel olmaktadır Burulaş bu asansörleri revize edebilir, daha kullanışlı hale getirebilirdi dedi.

ASANSÖRLER BAŞKA YERLERE MONTAJ YAPILSIN

Hadi söküyorsunuz bu asansörleri Büyük Birlik Partisi olarak aylardır gündeme getirdiğimiz Bursa’da Atatürk Cd. Ankara yolu caddesinde alt geçitlere asansör gerekiyor ve bir çok yerinde engelli ve yaşlılar için elzem olan bu asansörler buralara monte edilebilir dedi. 
Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2013, 16:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0