Bayrak satışları patladı, bayrakçılar talebe yetişemiyor

Türkiye'deki bayrak üretiminin yüzde 90'ının yapıldığı Bursa'da bayrakçılar, gece gündüz çalışarak Türk bayrağı yetiştirmeye çalışıyor.

Bayrak satışları patladı, bayrakçılar talebe yetişemiyor
banner98
 Darbe girişimine karşı halkın sokağa inmesi ile Türk bayrağı imalatında rekor bir artış sağlandı. Bayrak imalatçıları talebe karşılık verebilmek için fazla mesai yaparken, kısa sürede ülke genelinde 100 milyon bayrak üretilip satıldığı öğrenildi. Bayrak üreticileri, bayrak imalatı için ham kumaş bulamadıklarını söyledi.
15 Temmuz akşamı hainlerin giriştiği darbeye karşı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile sokağa dökülen halk, gösterdiği tepkiyle darbeyi püskürtmeyi başardı. Erdoğan’ın “Meydanları boş bırakmıyoruz” mesajıyla herekete geçen vatandaşlar, ellerine aldıkları Türk bayraklarıyla meydanları doldurdu. Bayrak satışında rekor bir artışı sağlanırken, imalatçıları artan talep karşısında gece gündüz çalışıyor. 
Bursa'da 25 yıldır bayrak üretimi yapan Selahattin Afşar, “Darbe girişiminin ardından bayrak satışlarında patlama oldu. Biz yoğun bir şekilde çalışıyoruz. 3 tane depom var bütün depolarımdaki stoklar tükendi. Türkiye’nin tüm illerine bayrak sevk ediyoruz. Vatandaşların talebini karşılamakta güçlük çekiyoruz. Gelen siparişlerin yarısını yoğunluktan dolayı geri çeviriyoruz. İmalatımızı 10 kat arttırdık” dedi.
Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2016, 16:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0