banner101

Başkan Edebaliden yenilebilir enerji çağrısı

Yıldırım’daki kamu kurumlarında yenilenebilir enerjiye yönelerek kendi enerji ihtiyaçlarını kendilerinin karşılaması gerektiğine işaret eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Biz bu konuda her türlü desteğe hazırız” dedi.

Başkan Edebaliden yenilebilir enerji çağrısı
 Cuma Namazı’nı Yeşilyayla’da bulunan Mevlana Camisi’nde kılan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, camide güneş enerjisinden elektrik üreten sistemi inceledi. Bir caminin güneşten elektrik üretmesinin Yıldırım için de Bursa için de bir ilk olduğunu aktaran Başkan Edebali, bu konuda emeği geçenleri tebrik etti. Özellikle Sanayi Devrimi’nden itibaren ülkelerin ve insanların mücadelesinin merkezinde enerji kaynaklarını kontrol etmek olduğunu hatırlatan Başkan Edebali, “Savaşların sebebi ve sonucu petrol, doğalgaz, kömür gibi enerji kaynakları tükenmeye başladı. Bir süre sonra bu kaynaklar bitecek. Bununla birlikte bu enerjiyi kullanmanın doğal yapıya ve ekosisteme bir bedeli var. Tahribatlara sebep oluyor. Artık insanlık yeni arayışlara yöneliyor” diye konuştu.
"HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ"
Özellikle son yıllarda gündeme gelen yenilenebilir enerji kaynaklarının gündeme geldiğini hatırlatan Başkan İsmail Hakkı Edebali; Türkiye’nin su, güneş ve rüzgâr enerji kaynakları açısından oldukça zengin bir ülke olduğunu ifade etti. Bir cami cemaatinin ve derneğinin bunun farkına vararak bundan faydalanma yoluna gitmesinin alkışlanacak bir hareket olduğunu aktaran Başkan Edebali, “Bunun Yıldırım’daki camilerimizde ve kamu kurumlarımızda hayata geçirmek için geliştirilecek projelere her türlü desteği sağlayacağız. Kendi elektriğini üreten ve hatta artan enerjiyi de satan bu camimizdeki uygulama tüm ilçemize örnek olmalı. Biz Yıldırım Belediyesi olarak bu konuda üstümüze düşeni yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2015, 16:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0