Başkan Edebali 17 Ağustosu unutmadı

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, 17 Ağustos gibi felaketlerin bir daha yaşanmaması için kentsel dönüşümün şart olduğunu söyledi.

Başkan Edebali 17 Ağustosu unutmadı
banner98
 Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, 17 Ağustos Gölcük depreminin üzerinden 16 sene geçmesine rağmen yaşananların dün gibi hafızalarda yer aldığını belirterek, depremin değil kalitesiz binaların ve eğitimsizliğin can aldığının altını çizdi. Türkiye’nin deprem kuşağında yer almasından dolayı her zaman tedbirli olunması gerektiğini ifade eden Edebali, “Bütün ülkeyi derin acılara boğan depremin üzerinden 16 yıl geçti. Böylesi felaketlerin bir daha yaşanmaması hepimizin ortak dileğidir. Özellikle bölgemizin deprem kuşağı üzerinde olması, depremle yaşamayı öğrenmemizi ve her an hazırlıklı olmamızı gerektirmektedir” diye konuştu.
17 Ağustos depreminin milat olarak kabul edilmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Binlerce insanımızı kaybetmenin acısı, ülkemizin deprem kuşağında olduğunu bir kez daha hatırlattı. Bu acıları bir daha yaşamamak için kentsel dönüşümü hayata geçiriyoruz. Yıldırım’daki kentsel dönüşüm projesi ihtiyaç değil bir zorunluluktur. Mahalle konaklarımızda bulunan deprem odalarıyla olası depremlerde acil müdahale konusunda hazırlıklıyız. Ayrıca vatandaşlarımızı da çeşitli programlarla depremle yaşama konusunda bilinçlendirmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2015, 12:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0