banner102

Başkan Aktaş: “OHAL büyük terör operasyonudur”

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bakanlar Kurulunun aldığı OHAL kararını değerlendirdi.

Başkan Aktaş: “OHAL büyük terör operasyonudur”
 Aktaş, OHAL ilan edilmesinin hükümetin büyük terör operasyonu olduğunu ifade ederek, hainler için de idamın getirilmesinden yana olduğunun altını çizdi. 
OHAL kararını değerlendiren Başkan Aktaş, “Kısa vadede ani kararlar almaktan ziyade cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz üç aylık dilimde bu organizasyonu yapmak istiyorlar. OHAL tabi hadise gibi gözükebilir. Çünkü geçmişte Hakkari gibi şehirlerde uygulanmış bir uygulamaydı. OHAL bölgesi sıkı yönetim gibi bir algı da oluşabilir. Sıkıyönetimin olmayacağını cumhurbaşkanımız da söyledi zaten. Vatana ciddi bir ihanet var. Bu ihanetle alakalı prosedürlere çok gerek kalmadan işleri daha seri yürütebilmek adına emniyete, valiliklere belirli yetkiler verilecek. Olağanüstü bir dönem geçildi. Dolayısıyla bu dönemi normalleştirmek adına OHAL ilan ederek bir takım çalışmalar yapılacak. Üç aylık süreçte hemen hemen her şey toparlanıp, hal yoluna gireceğini tahmin ediyorum” dedi. 
OHAL ilan edilmesinin normal hayata etki etmeyeceğinin altını çizen Aktaş, “Normal hayatı da etkilemez, ticari hayatı da etkilemez. Döviz de biraz hareketlenme oldu gibi ama hükümetin dik duruşla bu konuyu aşacağını düşünüyorum. Bu darbe girişimini yapanlarla beraber aynı zamanda büyük bir terör operasyonudur. Dolayısıyla olumlu mücadelelerle terör örgütlerine yönelik operasyonların yapılacağını düşünüyorum. Hainlerin idam cezası ile cezalandırılması gerekiyor. Tartışmaya bile gerek yok, bu süreçle alakalı idam olmalı” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2016, 14:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0