Başarılı Öğrencilere Bisiklet

Nilüfer Belediyesi ”En Çalışkan Kim?” kampanyası çerçevesinde ilçedeki okullarda sınıf birincisi olan 500 öğrenciye karne hediyesi olarak bisiklet dağıttı.

Başarılı Öğrencilere Bisiklet
banner98
 Nilüfer Belediyesi Halk Evi önün, başarılı öğrencilerin katıldığı Bisiklet Dağıtım Şenliği’ne sahne oldu. Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından başarılı öğrencileri teşvik etmek ve ödüllendirmek için bu yıl 10’uncusu düzenlenen “En Çalışkan Kim?” kampanyası kapsamında 64 okuldan 500 öğrenciye bisikletleri düzenlenen törenle armağan edildi.Nilüfer’deki bütün ilk ve ortaokullardan en başarılı öğrenciler hediye bisikletlerini almak için aileleri ile birlikte toplandı. Törende konuşan Başkan Mustafa Bozbey, “Her sene başarılı öğrencileri bisikletle buluşturduğumuz kampanyamızda 10 yılı geride bırakıyoruz. Nilüfer’de öğrenim gören başarılı öğrencilere, her yıl 500’er adet bisiklet dağıtıyoruz. Dile kolay bu 5 bin bisiklet demek. Yani, 10 yıldır, binlerce çocuğumuz, en çevreci ulaşım aracı bisiklet tutkusuyla tanıştı. Dünya Çevre Gününün başladığı şu günlerde hem sürüş keyfi yaşatan, hem de sağlığa katkıları ortada olan, “ayağımızı yerden kesen” ama doğaya hiç zarar vermeyen bisikleti çocuklarla buluşturmamız çok anlamlı. Eğer biz, bu bisiklet sevdasını ne kadar yaygınlaştırırsak, temiz bir gelecek için o kadar katkı sağlamış oluruz. Biz bu konuda, elimizden geleni yapıyoruz. Hatta diyebilirim ki Türkiye’de, bisiklet yolu uzunluğuyla ilk sıralardayız” dedi.
Nilüfer Belediyesi olarak bisiklet kullanımını her zaman teşvik ettiklerini, 132 kilometreye ulaşan bisiklet yolu yaptıklarını anlatan Bozbey, “Çocuklarımız mutlaka bisiklet kullanırken onlara bisikletle birlikte hediye ettiğimiz kaskları takmalı. Aileler de bu konuda gereken uyarıyı yapmalı. Sürücülerden de isteğim bisiklet kullanıcılarına seyir halindeyken saygı göstermeleri. Bisiklet yollarına park etmesinler” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından çocuklara bisikletleri ve beraberinde kaskları dağıtıldı. Öğrenciler bisikletlerini alırken Başkan Bozbey ve Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü eşi Seden Bozbey, ile hatıra fotoğraf çekildi. Bisikletlerini alan çocuklar başarılı bir eğitim öğrenim yılını geride bırakmanın ve hediyelerine kavuşmanın mutluluğu ile evlerinin yolunu tuttu.
Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2015, 17:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0