banner102

BALKANTÜRKSİAD, BUİKAD’IN YENİ YÖNETİMİNİ AĞIRLADI

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD), Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği’ni (BUİKAD) ağırladı. Ortak birçok üyesi olan Bursa’nın iki güçlü derneği bir araya geldi. 6.Olağan Genel Kurul sonrası göreve seçilen BUİKAD’ın yeni yönetim kurulu, BALKANTÜRKSİAD’ı ziyaret etti.

BALKANTÜRKSİAD, BUİKAD’IN YENİ YÖNETİMİNİ AĞIRLADI
 Ziyarette konuşan BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan, BUİKAD Başkanı İpek Yalçın ve ekibine yeni dönemde başarılar diledi. BUİKAD ile birçok önemli projeyi hayata geçirdiklerini ve bu işbirliğine devam edeceklerini belirten Tunakan, kadınların toplumsal ve ekonomik kalkınma sürecinde etkin biçimde yer almasının önemine değindi. Tunakan, “Kadınların iş gücüne katılımının ve istihdamının artırılması, kalkınmada ve bu kalkınmanın sürdürülebilir olmasında çok önemlidir. Toplumun ilerlemesinde baş aktör olan kadınlarımızın ekonominin içerisinde de olması ülkemizin kalkınma hızını arttıracaktır. Dolayısıyla kadınlarımızın ekonomideki ağırlığı ne kadar artarsa ülkenin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimi de o derece artar” diye konuştu.

“KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİNE ÖNEM VEREN BİR TOPLUM OLMALIYIZ”

BALKANTÜRKSİAD’ın da kadınların iş hayatında etkin bir şekilde yer alabilmesi için çalışmalar yürüttüklerini ve yönetim kurulu başta olmak üzere sektör kurullarında da başarılı iş kadınlarının yer aldığını vurgulayan Tunakan, sözlerini şöyle noktaladı: “İnsan haklarına saygılı, farklılıkların avantajını iyi kullanabilen ve kadın-erkek eşitliğine önem veren bir toplum olmalıyız. Türkiye’de kadınların eğitim düzeyi yükseldikçe, bilinçte istihdama katılımlar da artıyor. Dolayısıyla kadının toplumumuzdaki statüsündeki artış, Türkiye’nin kalkınmasına doğrudan etki ediyor.”

“BU SIRALAMA ÜLKEMİZE YAKIŞMIYOR”

Misafirperverlikleri için BALKANTÜRKSİAD’a teşekkür eden BUİKAD Başkanı İpek Yalçın da, BUİKAD olarak Bursa’da özel bir yer edindiklerini ve yeni dönemde de önemli işlere imza atacaklarını söyledi. Kadınların toplumdaki yerine dikkat çeken Yalçın şöyle konuştu: “‘2016 Küresel Cinsiyet Uçurumu Raporu’na göre; iş gücüne katılım kriterinde 144 ülke arasında 130’uncu sıradayız. AB ülkelerindeki en düşük kadın istihdam oranı yüzde 41,3 iken Türkiye'de bu oran maalesef yüzde 30,3. Bu oranlar bize yakışmıyor. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin ülke geneline yayılması için ve kadın istihdamını artırmak için çalışıyoruz. Burada sizlere de ihtiyacımız var.”

Karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı ziyarette işbirliğinin artarak devam edeceği vurgulanırken yeni projelere de imza atılacağı kaydedildi. 

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2017, 17:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0