Balkan İşbirliği Projesi Vites Büyülttü!

4 Nisan 2013’te başlayan Balkanlarla Sürekli İşbirliği ve Temas Projesi hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz ay Bulgaristan’da incelemelerde bulunan ve sivil toplum kuruluşları ile bir dizi istişareler yapan Proje Yürütme Kurulu, 23-26 Şubat tarihinde Romanya’da incelemeler yapacak.

Balkan İşbirliği Projesi Vites Büyülttü!
banner98

PROJEMİZ BALKANLAR’DA ve ÜLKEMİZDE İLGİ GÖRÜYOR

Bu proje ile Balkanlara yönelik kamu, sivil kurum ve kuruluşlar tarafından gerçekleştirilen projelerin etkinliğini yerinde inceleme, işbirliğini artırma ve yeni projelerin keşfine imkan bulduklarını belirten Yürütme Kurulu Başkanı Cihangir İşbilir yapılan görüşmeler ve incelemeler sonucunda tespit ettikleri projelerle bir proje havuzu oluşturduklarını ifade etti.

İşbilir, “24-26 Şubat tarihlerinde Romanya ile devam eden temasların ilk turu Nisan ayında Yunanistan ve Slovenya ile tamamlanacak. Bundan sonraki süreçte bir yandan havuzda toplanan projeler partnerleri ile buluşturulacak bir yandan da bu projenin ikinci aşaması olan “Balkan Diasporasıyla İşbirliği ve Temas” çalışmalarımız başlayacak.

Projemize resmi veya sivil kişi ve kurumların ilgi ve desteği, yapılan bu çalışmanın yerinde bir adım olduğunu gösteriyor ve bize de cesaret ve şevk veriyor” dedi.

PROJE SOMUT MEYVELER VERMEYE BAŞLADI

Bu yıl sonunda Balkan Entelektüeller Buluşmasını Türkye'de yapmayı planladıklarını söyleyen İşbilir, projenin somut sonuçları hakkında şu bilgileri verdi: "Temas ve incelemeler sonrasında hazırlanan raporlar, ilgili kurumlarla paylaşıldıkça kurumların, bölgeye yönelik stratejik planlama yapmaya başladıklarına şahit oluyoruz. Bu planlama, atılan adımların yerinde ve doğru olmasına, aynı zamanda kaynakların verimli kullanılmasına olanak sağlıyor. Doğru tespitlerle ortaya çıkan Balkanlar fotoğrafı ilgililerle paylaşıldıkça, işbirlikleri daha da gelişecektir.

İstanbul, Bursa ve Konya'dan bazı kurumlarımız Balkanlar'a yönelik kendi alanları ile ilgili kısa, orta ve uzun vadede stratejik planlamalarını oluşturmaya başladılar. İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği'nin 10.Gençlik Buluşmasını Arnavutluk'un başkenti Tiran'da yapma kararı alması ve bu buluşmayı gerçekleştirmesi, Konya'dan Mehir Vakfı'nın Karadağ/Rojaye'de, maddi imkansızlık yüzünden evlenemeyen 20 çifte maddi destek sağlama kararı alması ve bunu gerçekleştirmesi Balkan İşbirliği projesinin hanesine yazılan somut meyvelerden sadece ikisidir."


Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2014, 10:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0