Atık Mermer Parçalarıyla Tarih Ayağa Kalktı

Uludağ Üniversitesi İznik Meslek Yüksek Okulu Mimari Restorasyon Programı öğrencileri, atık mermer malzemesi ile dört imparatorluğu temsil eden mozaik yaptı.

Atık Mermer Parçalarıyla Tarih Ayağa Kalktı
banner98
 Atık mermer malzemesi ile dört imparatorluğu temsil eden mozaiğe imza atan İznik Meslek Yüksek Okulu Mimari Restorasyon Programı öğrencileri, projeyi 10 haftada tamamladı. Öğretim görevlisi Senanur Gündoğdu'nun tasarım ve proje sorumluluğunda 33 öğrenci tarafından hazırlanana tarih mozaiği 9 metrekare büyüklüğünde. Dev mozoik , Bursa'nın dört imparatorluğa ev sahipliği yaptığını gözler önüne seriyor. 
Öğretim görevlisi Senanur Gündoğdu, “Öğrencilerimizle 10 hafta süren zorlu bir çalışmaya imza attık. 5 bine yakın parçadan oluşan taş mozaik, atık mermer malzemesinden meydana geldi. Mozaikte su, toprak, hava ve ateş unsurlarını temsilen İznik çinisinde yer alan Osmanlı dönemine ait motifler kullanıldı" diye konuştu.
ROMA VE BİZANS İMZALARI
Taş mozaiği oluşturan dairelerin etrafındaki kurdela ve ikili saç örgüsünün Roma ve Bizans dönemi motifleri olduğunu dikkat çeken Gündoğdu, "Komposizyonun merkezinde yer alan Selçuklu dönemi motifi olan Uludağ Üniversitesi amblemi ile Bursa'nın dört imparatorluğu temsil eden kültür mozaiği olduğu mesajı verilmek istenmiştir. Çalışmamızda bize destek olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Mozaik, UÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki metro durağının duvarını süslüyor.
Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2014, 11:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0