banner101

Ankara Yolunda Kesintisiz Ulaşım Başlıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, asfaltlama çalışmalarının hızla devam ettiğini belirterek, Bayram öncesi kavşağın alt yollarını ulaşıma açarak trafikte yığılmanın önüne geçeceklerini söyledi.

Ankara Yolunda Kesintisiz Ulaşım Başlıyor
 Bursa’da ulaşımı sorun olmaktan çıkarmak amacıyla raylı sistemler, hava ve deniz ulaşım projelerinin yanında yeni yol açma ve genişletme, köprü ve kavşak imalatlarıyla şehir içi trafiğe nefes aldıran Büyükşehir Belediyesi, Ankara yolu üzerindeki son düğümü de Bayram öncesi çözmeye hazırlanıyor. Bursaray Kestel Hattı kapsamında projelendirilen Esenevler Kavşağı’nı daha önce ulaşıma açan Büyükşehir Belediyesi yeni hat üzerindeki ikinci kavşak olan Kestel Kavşağı’ndaki çalışmalara da hız verdi.


Kavşak imalatıyla ilgili çalışmalar büyük ölçüde tamamlanırken, kavşağın altından geçen yollarda asfaltlama çalışmalarına başlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Genel Sekreter Seyfettin Avşar, Genel Sekreter Yardımcıları Bayram Vardar ve Mustafa Altın ile ilgili daire amirleriyle birlikte kavşakta devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Kestel Belediye Başkanı Yener Acar’ın da katıldığı gezide çalışmaların hızlandırılmasını isteyen Başkan Altepe, bayram öncesi Ankara istikameti gidiş ve geliş bölümlerinin tamamlanarak ulaşıma açılması yönünde talimat verdi.

Bayram öncesi açılacak

Bursaray Kestel Hattı projesiyle paralel olarak yapılan Kestel Kavşağı’ndaki çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiğini dile getiren Başkan Altepe, Ankara yolu üzerindeki bir sinyalizasyon sistemini daha ortadan kaldıran ve kesintisiz ulaşımı sağlayacak olan Kestel Kavşağı’nın alt yollarının 10 gün içinde tamamlanacağını ve Ramazan Bayramı öncesi ulaşıma açılacağını söyledi.

Kavşağın Ankara gidiş istikametinde ilk tabaka asfaltlama çalışmalarının başladığını dile getiren Başkan Altepe, “Yolda asfaltlama dışındaki tüm işlemler tamamlandı. Tüm ekiplerimizi seferber edip, asfaltlama çalışmalarını hızlandırıyoruz. Kavşağın altındaki yolları biran önce tamamlayıp, Bayram öncesi trafiğe açmayı amaçlıyoruz.

Bu sayede Bayram nedeniyle Ankara istikametine giden ve Ankara yönünden Bursa’ya gelen vatandaşlarımız halen kullanılan tali yollara girmek zorunda kalmayacak. Kesintisiz bir şekilde yollarına devam edecek” diye konuştu.
Kestel Belediye Başkanı Yener Acar da Kestel ilçe girişine de bir çeki düzen getirecek olan Kavşak çalışması nedeniyle Başkan Altepe ve ekibine teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2013, 10:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0