Ak Parti Bursa İl Başkanı Kim Olacak?

Gazeteci Necmi İnce, İnce Medya Grup stüdyolarında kendi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı videoda Ak Parti Bursa il başkanının kim olacağına dair açıklamada bulundu.

Ak Parti Bursa İl Başkanı Kim Olacak?
banner98

Bursa’da ortaklık bozuldu

Uzun süredir Ak Parti Bursa İl Başkanlığı’nda bir değişiklik yapılacağını köşe yazılarında ve yaptığı yayınlarda dile getiren Necmi İnce, Ankara’ya çağırılan adaylar hakkında değerlendirmede bulundu. İnandığı değerler uğruna uzun süredir bu yazıları kaleme aldığını vurgulayan İnce, ‘’Gördüğüm sıkıntıların ve sorunların ivedilikle çözülmesi için yazılarımı yazdım. Mevcut Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş İnegöllü, mevcut Ak Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman da İnegöllü. Cumhurbaşkanı bu iki isme Bursa’yı emanet etti. Fakat birisiyle yola devam etmeme kararı alındı. Bir anlamda ortaklık bozulmuş oldu. Bu durum da yazdığımız yazılarda ve Bursa halkının sesine kulak vermekte ne denli haklı olduğumuzu gösteriyor.’’  dedi.

Ayhan Salman çok sessiz kaldı

Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a giden sıkıntılar ve şikayetlerin başlıcalarına temas eden Necmi İnce ‘’Bizler dönem dönem Ak Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman Bey ile görüştük. Sayın başkana Ak Parti yeni teşkilat mensuplarıyla eski partili yöneticiler arasında kopukluk olduğunu ve bu kopuklukta Salman’ın çok sessiz kaldığını ilettik. Bir süre sonra bu sıkıntılar şikayete dönüştü. Eski partililerin sıkıntıları ve sorunları kulak arkası edilince içinden çıkılmaz bir hal oluştu. Parti içindeki sorunların çözülmediğini gören vatandaşlar kendi sorunlarının çözümü konusunda iyice endişeye kapıldı. Vatandaş ilçe başkanlarına ulaşamamakta, bir erzak için 10 gün beklemekte ve hatta mahallesindeki ufak bir sıkıntıyı bile iletememekten şikayet etti. Partide bugün git yarın gel mantığı ortaya çıktı.’’ şeklinde konuştu.

Yaşanan sorunların akabinde Ar Parti’den kopuşların hızladığını belirten Necmi İnce, üyelerin sosyal medyada istifalarını ard arda açıklayarak yeni kurulan partlere yöneldiklerini söyledi. İnce, ‘’Yeni kurlan ve Ak Parti içindeki sıkıntılardan yararlanan Gelecek Partisi ve DEVA Partisi önümüzdeki günlerde olağanüstü kongrelerini yapacak ve yapılacak ilk seçimlere katılacaklar. Kozmopolit yapısıyla öne çıkan ve seçim sonuçlarında Türkiye’nin bir yansıması olan Bursa’da atılacak siyasi adımların önemi arttı. Şehirde öne sürülen yolsuzluk iddiaları, adam kayırma ve bunlar gibi onlarca gerekçe Ayhan Salman’ı koltuğundan etti. Masaya vurmaması ve olaylar karşısında sessiz kalması sonunu getirdi.’’ dedi.

Pandemi sürecinde ulaşılamayan bir il sağlık müdürü

Yaşanan pandemi noktasında yapılan il sağlık müdürşüğü değişimine de temas eden İnce ‘’Dr Özcan Hakan Bursa’nın hafızasına sahip bir kişiydi. Bursa İl Sağlık Müdürlüğü görevini yaparken bazı nedenlerden ötürü emekliliği istendi. Ankara’da önemli görevlere getirilmesi beklenen Hakan’ın, özel bir sağlık kuruluşunda genel koordinatörlük görevini sürdürmesi sükut-u hayal ile karşılandı. Bursa’ya yeni atanan yeni müdür Bursa’da bir hezimet ile karşılaştı. Şehrin yapısını bilmeyen, şehrin dinamiğine hakim olmayan yeni müdür atamasıyla ilgili şehrin ileri gelen politikacılarının sessiz kalması da tuhaf bir durum. Hafta sonu Bursa’da durmayan, Bursa’yı yaşamayan bir il sağlık müdürünün başarı oranının düşük olacağını devamlı söyledik ve söylüyoruz. Elbette ailesinin yanına gitmesinde bir sıkıntı olmamakla beraber pandemi sürecinde ulaşılamayan, telefonlara bakmayan bir il müdürü olduğu gerçeği bizleri fazlasıyla olumsuz etkiledi.’’ diye konuştu.

Necmi İnce yaptığı değerlendirmenin sınunda bu hafta İstanbul’a davet edilecek Ak Parti Bursa il başkan adayları olan Ali Yılmaz, Davut Gürkan, Gökay Bilir, Mustafa Yavuz, Hasan Çepni ve Nazım Maral isimlerinden özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına en güçlü adayların Ali Yılmaz, Hasan Çepni ve Mustafa Yavuz olduğunu açıkladı.

Bu açıklama sonrası İnce, hafta sonu Ak Parti Bursa il başkanının kesin atanacağını iddia etti.

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0