AİK CUP 2017 BURSA’ BAŞLIYOR

BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DR. ÖZCAN AKAN: “AKILCI İLAÇ KULLANIMINA VE SAĞLIKLI YAŞAMA DİKKAT ÇEKİLECEK”

AİK CUP 2017 BURSA’ BAŞLIYOR
banner98
 BURSA-Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, gereksiz ve etkisiz ilaç kullanımına dikkat çekmek ve vatandaşlarda  akılcı ilaç kullanımı bilincini oluşturmak amacıyla futbol turnuvası düzenliyor.

‘AİK CUP 2017 BURSA’ adıyla düzenlenecek ve Bursa’nın çeşitli kamu kuruluşlarından ekiplerin yer alacağı turnuva cumartesi günü başlıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, dünyada ve Türkiye’de ciddi bir tehlike haline gelen antibiyotik kullanıma karşı çeşitli farkındalık çalışmalarının altına imza attıklarını belirterek “Ülkemiz maalesef dünyada antibiyotik kullanım oranlarında üst sıralarda yer alıyor. Bursa ili olarak Türkiye ortalamasının altında yer almamıza rağmen antibiyotik kullanım oranlarımız henüz istediğimiz seviyelerde değil. Biz de bu bağlamda vatandaşlarımız da konuyla ilgili farkındalık oluşturarak akılcı ilaç kullanımı bilincini yaygınlaştırmak ve sağlıklı yaşama dikkat çekmek amacıyla bir futbol turnuvası düzenliyoruz” diye konuştu.

İlaçların gelecek nesillerde etkisiz duruma gelmemesi amacıyla akılcı ilaç kullanımı çalışmalarına büyük önem verdiklerini ifade eden Dr. Akan, “ İl Sağlık Müdürlüğü olarak öğrencilere, hastalara, sağlık çalışanlarına birebir eğitimler düzenleyerek halkın da konuya dikkatini çekmek için şehrin her köşesinde sürekli olarak etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Son olarak iki hafta boyunca sürecek olan ve akılcı ilaç kullanımı ile ilgili çeşitli bilgilendirmelerin yapılacağı futbol turnuvamızda vatandaşlarımızı da aramızda görmekten memnun olacağız” dedi.

21, 28 Ekim ve 4 kasımda eleme usulü oynanacak maçlarla devam edecek olan ‘AİK CUP 2017 BURSA’ halı saha futbol turnuvası, 13 kasımda oynanacak final maçı ile son bulacak. Turnuva sonunda ilk 3 takım "AİK CUP 2017" kupasını almaya hak kazanacak. Mihraplı halı sahada oynanacak maçlara vatandaşların yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2017, 12:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0