ADNAN MENDERES’İ ABD ASTI

Yıldırım Belediyesi’nin Otağ sohbetlerine konuk olan Anka Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Çelik, Türkiye’nin milli ve bağımsız politikalarının batıyı ürküttüğünü söyledi. Yıldırım Belediyesi, Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Otağ Sohbetleri’nde Anka Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Çelik’i ağırladı. Ortadoğu diye tabir edilen İslam coğrafyasında yaşanan zulümlerin kargaşanın yeni bir durum olmadığını belirten Prof. Dr. Çelik, “Şark Meselesi diye de adlandırılan bu konu 1815’te toplanan Viyana Kongresi ile başladı. Bu 200 yıldır devam eden Ortadoğu’yu paylaşma savaşıdır. Arlarında anlaşamadıkları için Osmanlı’nın ömrü Birinci Dünya Savaşı’na kadar uzamıştır. Eğer bir mutabakat sağlansaydı Osmanlı Devleti 1840’lı yıllarda tavsiye edilirdi. Cihan Harbi ile birlikte önce İslam Alemini bir arada tutan imamesi olan Osmanlı Devleti yıkıldı. Sonra da etrafa tespih taneleri gibi dağılan İslam ülkeleri bir bir parçalandı, işgal edildi, kukla yöneticiler aracılığı ile kontrol altına alındı” dedi.

ADNAN MENDERES’İ ABD ASTI
banner98
 GÖZDAĞI İÇİN ASILDI

Osmanlı Devleti’nin yıkılmasıyla Türkiye’nin uzun yıllar boyunca İslam dünyasına sırtını dönerek, batının bir parçası bir ileri karakolu haline getirildiğini ifade eden Prof. Dr. Çelik, “Bu bağımlılığımız her geçen gün artarak devam etti. Ne zaman bundan kurtulamaya çalışsak, ne zaman buna karşı gelmeye çalışsak ülkemizin ve milletimizin başına olmadık gaileler açıldı.  Darbeler, yapıldı, başbakanımız idam edildi. Bizde Merhum Adnan Menderes’in, İsmet İnönü ve askerler tarafından asıldığı gibi yalan yanlış bilgiler vardır. Menderes, batının yörüngesinden çıkmaya çalıştığı, bağımsız bir devlet olarak Rusya ile işbirliği yapmaya çalıştığı için, kendisinden sonra geleceklere gözdağı vermek için bizzat ABD tarafından idam edildi” ifadelerini kullandı.

MİLLİ BAĞIMSIZ TÜRKİYE BATIYI ÜRKÜTÜYOR

Türkiye’nin 2007’den sonra yine bağımsız ve mille politikalar üretmesinin batıyı rahatsız ettiğini dile getiren Prof. Dr. Mehmet Çelik,  “Bu durumu kabul etmek istemeyen Batı harekete geçti. Terör eylemleri, fetö, kalkışma denemeleri, darbe girişimi, ekonomik manipülasyonlarla  devletimizi ve milletimizi yıldırılmaya, kuşatılmaya, Türkiye yolundan çıkarılmaya çalışıyor.  Türkiye’yi bu yolda yürütmeye çalışan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hedef alınıyor. İşte önümüzdeki seçimler bundan dolayı hayati bir öneme sahip. Türkiye’nin girdiği bu kutlu yola devam etmesi için Milletimiz iradesini ortaya koyacaktır, koymalıdır” ifadelerini kullandı.

 

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2018, 17:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0