Adalet Bakanlığı Karacabey’i Türkiye’ye Örnek Gösterdi

Türkiye’de ‘Arabuluculuk Yasası’nı ilk uygulayan kurum olan Karacabey Belediyesi, Adalet Bakanlığı tarafından tüm resmi kurumlara örnek gösterildi.

Adalet Bakanlığı Karacabey’i Türkiye’ye Örnek Gösterdi
banner98
 2013 yılında, kent içi temizlik çalışmalarında elim bir şekilde hayatını kaybeden işçi yakınları ile arabulucu sayesinde anlaşan Karacabey Belediyesi’ni, tüm Türkiye’ye örnek gösteren Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar, uygulamadan övgü ile bahsederek, bunun Türkiye genelinde yaygınlaşması gerektiğini söyledi.
Son dönemde çağdaş belediyecilik adına gerçekleştirdiği projelerle adından sıkça söz ettiren Karacabey Belediyesi, yine bir ilke imza attı.

 

Yaklaşık üç yıl önce, ilçe merkezindeki çöplerin toplanması sırasına geçirdiği elim bir kaza sonucu hayatını kaybeden işçi kardeşinin, yakınlarının acısını bir an önce hafifletmek ve maddi sorunlarına da katkı bulmak amacı ile harekete geçen Karacabey Belediyesi, ‘Arabuluculuk Yasası’nı Türkiye’de ilk kez uygulayarak, işçi yakınları ile anlaşmaya vardı.

 

Karacabey Belediyesi’nin uygulamasını, diğer tüm kamu kurum ve kuruluşlar ile belediyelere örnek gösteren Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar, Karacabey Belediyesi’nin sosyal sorumluluk adına gösterdiği anlamlı davranışın, her türlü övgünün üzerinde olduğunu dile getirirken, bunun tüm Türkiye’ye örnek olması gerektiğine vurgu yaptı.

 

Barışçıl Şekilde Çözüme Kavuşuyor

 

Geçtiğimiz hafta sonu Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada, kamu idarelerinin, belediyelerin arabuluculuğa gitmelerinde kanunen engel bulunmadığını vurgulayan ve kamu idarelerinin özel hukuk uyuşmazlıklarının tamamını, arabulucuya götürülebileceğini dile getiren Hakan Öztatar, arabulucu huzurunda sorunların barışçıl şekilde çözüldüğüne dikkat çekti.

 

Ali Özkan: Örnek Alınan Belediye Olmaktan Halkımız Adına Gururluyuz

 

Konu ile ilgili görüşlerini dile getiren ve göreve geldikleri ilk günden itibaren, “Türkiye’nin önde gelen belediyelerinde ne varsa, Karacabey’de de o olacak” sözünü verdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Ali Özkan; “İlçemiz tüm ekonomik ve sosyal kaynakları ile her şeyin en güzelini hak etmektedir. Mevcut potansiyel kaynaklarını harekete geçirdiğimiz kentimiz, her geçen gün bir başka başarıya imza atmayı sürdürüyor. Proje ve çalışmalarımızın tüm Türkiye geneline örnek gösterilmesinden de halkımız adına büyük gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2017, 12:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0