36'ıncı Orhangazi Zeytin Festivali Geliyor

Orhangazi Zeytinin kalkınması için her sene Kasım ayında yapılan ve Türkiye’nin en köklü festivallerden biri olan Orhangazi Zeytin Festivali için, üst komisyonun aldığı bir dizi kararlar alt komisyonun yaptığı toplantı ile netlik kazandı.

36'ıncı Orhangazi Zeytin Festivali Geliyor
banner98
 Orhangazi Belediyesi’nde yapılan toplantıya, Belediye Başkan Yardımcıları Şemsi Kılıç ve Necmettin Şahin, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Gürkan Kabul, Ziraat Odası Başkanı Hasan Cevizlidere, Orhangazi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mahmut Yordam, Orhangazi Muhtarlar Derneği Başkanı Kadri Ergen, Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası, Marmarabirlik ve ORZİM temsilcileri katıldı.

Alt komitenin yaptığı toplantıda festivalde yapılacak yarışmalar ve yarışmalarda dereceye girenlere verilecek ödüller belirlendi.

 

Yapılacak yarışmalar belli oldu

Orhangazi Zeytin Festivali münasebeti ile 27–28–29–30–31 Ekim’de yapılacak  ‘Bahçe Bakım Yarışması’na katılacakların İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne 24 Ekim 2014 Cuma günü saat:12.00’a kadar başvurması gerekecek. 2 Kasım 2014 Pazar günü yapılacak Zeytin Dane yarışmasına ise katılmak isteyenlerin yine İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne 31 Ekim tarihine kadar başvurması gerek. Bayanların ise her sene geleneksel Zeytin Festivali’ne katılmasını teşvik ederek ödül avcısı haline getiren Zeytin Yağlı Yemek Yarışması ve Tatlı Yarışması bu senede festivaldeki yerini aldı. 2 Kasım 2014 Pazar günü yapılacak bu yarışmaya katılmak isteyenlerin Orhangazi Halk Eğitim Merkezi’ne 30 Ekim 2014 tarihine kadar başvurmaları gerektiği söylendi. Zeytin ile Alakalı Kompozisyon yarışmasına katılmak isteyen öğrencilerin ise 27 Ekim 2014 tarihine kadar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü veya okul müdürlüklerine başvurması halinde kompozisyonlarının, 30 Ekim 2014 Perşembe günü değerlendirileceği bildirildi.  Zeytin Festivali’nin kervan geçişi yarışması ise 3 Kasım Pazartesi günü yapılacak. Geçişte dereceye girenler festivalin ilerleyen saatlerinde belirlenecek.

 

Güzellik Yarışması devam edecek

Orhangazi Zeytin Festivali’nin en renkli gözde halini alan Güzellik Yarışması’nın 36’ıncı Festivalde yapılması karara bağlandı. 1 Kasım Cumartesi günü saat:13:00’da yapılacak olan Güzellik Yarışmasına katılmak isteyenlerin 30 Ekim Perşembe günü sat 17:00’a kadar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne müracaat yapması gerekecek.

 

Ödül avcılarına altınlar verilecek

Zeytin Festivali’nde yapılacak yarışmalarda dereceye girenler için ödüller belirlendi. Bahçe Bakım Yarışması, Zeytin Dane Yarışması, Güzellik Yarışması Kompozisyon ve Kervan Geçişi yarışmasında 1’inci olana 2 adet Cumhuriyet Altını, 2’inci olana 1 adet Cumhuriyet Altını, 3’üncü olana 1 adet Yarım altın verilecek. Yemek Yarışması ve Tatlı Yarışmasında ise 1’İnci, 2’inci ve 3’üncü olana geçerli olan ödüller verilirken mansiyon olan yarışmacıya ise 1 adet çeyrek altın verilecek. Buna göre toplamda 19 adet Cumhuriyet Altını, 7adet yarım altın ve 3 adette çeyrek altın verilecek.

 

Festival Cumhuriyet Alanı’nda yapılacak

Her yıl kasım ayında düzenlenen Orhangazi Zeytin Festivali bu yıl 3 Kasım 2014 Pazartesi günü Orhangazi Cumhuriyet Alanı’nda yapılması kararı alındı.

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2014, 13:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0