200 Sporcu,İpekböceği için pedal çevirecek

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü ve Yeşil Pedal Spor Kulübü’nün ortaklaşa düzenlediği '3. Bursa Bisiklet Festivali' kapsamında Bursa'ya gelecek olan 200 sporcu İpekböceği için pedal çevirecek.

200 Sporcu,İpekböceği için pedal çevirecek
banner98
 Türkiye'nin dört bir yanından gelen 200 sporcu, düzenlenen 3. Bursa Bisiklet Festivali'nde İpekböceği için pedal çevirecek. 'Bursa’da, bisikletçileri görünce sakın şaşırmayın' sloganıyla bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Bisiklet Festivali’nin toplantısı gerçekleştirildi. Yeşil Pedal Spor Kulübü Başkanı Yalçın Ataylar, Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık ve Büyükşehir Belediyespor Kulübü Müdürü Taha Başparmak’ın katılımlarıyla Havuzlu Park’ta gerçekleşti. Toplantının açılış konuşmasını Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık yaptı. Bursa’nın spor kenti olması yolunda yapılan en güzel çalışmalardan biri olan Bisiklet Festivali’nin güzellikler getireceğine inandığını ifade eden Satık, "Bursa’nın tanıtımına ayrı bir değer katacak olan, doğal güzelliklerini ve tarihi yerleri tanıtacak güzel bir çalışma olacak. Bu çalışmaya katkı sağlayan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Yeşil Pedal Spor Kulübü Başkanı Yalçın Ataylar ise, Bu yılki temanın 'İpekböceği' olduğunu söyledi. Ataylar, “Kapalı Çarşı’dan bisiklet tutkunlarıyla beraber hareket edeceğiz. Bursa’nın ipeğine dikkat çekmek istiyoruz. O nedenle ilk alışveriş merkezlerinden biri olan Kozahan’ı gezdireceğiz. Daha sonra Yeşil üzerinden, Karagöz ve Hacivat Müzesi’ne geçeceğiz. Orada da mola verdikten sonra Merinos Tekstil Müzesi’nde ipek böceği üretim simülasyonu yapılacak ve tüm katılımcılara Bursa’nın değeri olan ipek böceğini hissettirmiş olacağız” dedi.
Cuma günü saat 10.30’da Tophane Meydanı’nda başlayacak festival, 3 gün sürecek. Festivalde ipekböceğinin yanı sıra Uludağ ve Cumalıkızık'ta katılımcılara tanıtılacak.
Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2015, 17:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0