200 bin yavru sazan İznik Gölü'nde

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’ında katıldığı etkinlikte başkanlar 200 bin yavru kambur sazan balığını İznik Gölü ile buluşturdu.

200 bin yavru sazan İznik Gölü'nde
banner98
 Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İznik Belediyesi ortaklığıyla gerçekleştirdiği yavru salımı etkinliğine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Ak Parti İznik İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı M.Akif Şenyürek, Büyükşehir ve İznik Belediyesi’nin daire amirleri, Su Ürünleri Kooperatif yetkilileri katıldı.


İznik Şehit Sedat Pelit Parkı Liman Bölgesinde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın, tüm kurum ve kuruluşlarımızın, İlçe Belediyelerimizin destekleri ile birlikte ortak proje üretiyoruz. İşte onlardan biride özellikle balıkçılığa yönelik çalışmalar ve balıkçılık yapan değerli insanımızın, kooperatiflerimizin bizden önemli bir talebiydi. Göllerimizdeki balık popülâsyonunun daha da artması, bu konuda Büyükşehir Belediyemiz olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık il müdürlüğümüz ve ilçe Belediyelerimiz ile birlikte gerçekleştirdiğimiz çalışmalar neticesinde şuanda yanında bulunduğumuz İznik Gölü’nde popülâsyonu azalan sazan balığının daha da artabilmesi ve özellikle balıkçılık yapan değerli insanımıza burada ki hemşerilerimize destek olabilmek amacı ile 3cm büyüklüğe yetişmiş olan 200 bin sazan balıklarını göle salmış olacağız. Bu balıklar inşallah yaklaşık 2 yılı bulmadan yenebilecek hale gelecek büyüyecekler ve burada dediğimiz gibi gelir kaynağı olacak” dedi.


Balık türlerinin su kaynaklarımıza bırakılarak su ürünlerimizin devamlılığının sağlandığını belirten İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ise konuşmasında “Bu gün İznik’te farklı bir etkinlik içerisindeyiz. Balıkçılık ile geçinen çok değerli kardeşlerimize katkı sağlamak amacıyla Büyükşehir katkıları ile İznik Gölüne 200 bin civarında halk arasında kambur sazan de bilen sazan balığını salacağız. Bu balık türü kısa zamanda büyüyen ve kısa zamanda sofraya gelen bir balık türüdür. İznik gölünün bu özelliklerinin yanı sıra şifa veren bir özelliği de var. İznik gölünün suyunun sodalı olması münasebeti ile insanların cildinde yarayı, bereyi çok kısa sürede geçiren, insanların cildini güzelleştiren bir özelliği var. Bu tür özellikli bir gölde de bu gün 200 bin civarında kambur sazan salarak hem İznik gölündeki balıkçıların ekonomik gelirini artırabilmek hem de İznik gölünde olta balıkçılığını artırmak amacı ile de böyle bir etkinliği düzenliyoruz. İznik’imize ve diğer ilçelerimize hayırlı uğurlu olsun ” dedi.


Heyet daha sonra günün anısına İznik Gölü kenarında hatıra fotoğrafı çekinerek bölgeden ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2017, 10:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0