16 YIL SONRA ERİK YİYEBİLDİ

Antalya’da yaşayan 68 yaşındaki Neval İşçi, yıllardır başarısız implant ve protez tedavilerinden mustaripti. Daha önce iki kez implant tedavisi geçirmişti ancak kısa bir süre sonra implantları başarısız olmuş, implantların kemik ile uyumu gerçekleşmemişti. Üstelik beş farklı klinikte de protez yaptırma deneyimi yaşamış ancak yapılan protezlerin hiçbirini kullanamamıştı. Daha sonra tesadüfen Tanfer Klinik’in tanıtımlarına denk geldi ve son çare olarak Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Nihat Tanfer’e başvurmaya karar verdi.

16 YIL SONRA ERİK YİYEBİLDİ
banner98

BOX TEKNİK YAPILMASINA KARAR VERİLDİ

Dr. Nihat Tanfer ve ekibinin detaylı muayenesi sonucu, alt çene kemiğinde çok büyük oranda kemik kaybı olduğu tespit edilen Neval İşçi’ye box tekniği yapılmasına karar verildi. Box tekniği sonrası Neval hanıma 7 adet implant uygulanarak implantların kemik ile tam bütünleşmesi (kaynaşması) için bir süre beklendi ve bu süre sonucunda implantların tam kemik uyumu gerçekleşti. Box tekniği ve implantların yapımı Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Nihat Tanfer ve Dt. Cemile Yavuz Erdemir tarafından gerçekleştirildi. İmplantların yapımı sonrasında Diş Hekimi Elif Saraçoğlu Mergen tarafından, hastanın tam dişsiz üst çenesine yeni bir total protez ve alt çenesine implant üstü sabit protezleri yapıldı. Protezlerin yapımı bir hafta sürdü ve bu süre içerisinde de Neval İşçi, yapılan geçici protezler ile yemek yemeye bile başladı. Protezlerinin yapımı sonrası uyumu çok kısa sürede gerçekleşti. Neval İşçi, sonunda yemek yemeye, rahatça gülümsemeye başlamıştı. Şans eseri protezlerin bitiminin doğum gününe denk gelmesi ile klinikte yapılan sürpriz kutlamayla sevinci iki katına çıktı.


DOKTORUNU TELEVİZYONDAN BULDU

Neval İşçi, yıllarca dişsiz yaşamanın nasıl bir duygu olduğunu ve yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: “16 yıl önce dişlerimi kaybettim; alt ve üst çeneme hareketli damak yaptırdım. Fakat alt çenemdeki çene kemiğimin erimesinden dolayı bir türlü takma damakla yemek yiyemedim. Beş kez hareketli protez damak yapıldı ama yine olmadı. İki kez de implant uygulaması yapıldı, implantlar da başarılı olamadı, onlar da çıktı. Artık son zamanlarda hiçbir şey yiyemez olmuştum. Antalya’da gitmediğim doktor kalmadı. Çocuklarım İstanbul’da oturduğu için onlardan yardım istedim. Tam bu esnada televizyonda Dr. Nihat Tanfer’i gördüm. Benim durumumda olan hastalarda uyguladığı tedavi yöntemini anlatıyordu. Çocuklarıma, ‘Siz araştırmayı bırakın, ben doktorumu buldum, lütfen gidip benim durumumu anlatır mısınız?’ dedim. Kızım, hocamızla irtibata geçti. Nihat Hoca, ‘Annenizi alın gelin’ deyince hemen geldim. Box teknik yöntemi ile cerrahi işlem uygulanarak çene kemiğimden ameliyat geçirdim. Altı ay sonra geldiğimde ameliyat başarılı olmuştu ve çene kemiği oluşmuştu. İmplant tedavime başlandı, implantlarım yerleştirildi. Tekrar geldim ve dişlerim takıldı. Dişlerimin takıldığı gün benim doğum günümdü ve hayatımın en güzel sürprizlerinden birisini yaşadım, planlasak bu kadar tesadüf olamazdı.”


YILLAR SONRA BAYRAMDA LOKUM YİYEBİLECEĞİM

“Dişlerim takıldıktan sonra ilk iş en çok sevdiğim ve 16 yıldır yiyemediğim çekirdek ve eriği yedim, bu benim için çok büyük bir mutluluktu” diyen İşçi, “Sanki kendi dişlerim gibi rahatım ve mutluyum. İnşallah ileride üst çenemi de aynı şekilde yaptırmak istiyorum. Sağlık özellikle ağız sağlığı, insanların hayattan tat alarak yaşaması çok önemli. Tüm doktorlarıma, tüm ekibe çok teşekkür ediyorum çünkü bu çalışma tam bir ekip çalışması bir tane hekim değil üç tane hekimle birlikte benim tedavim yürütüldü. Şu anda çifte bayram yaşıyorum. Yıllar sonra bayramda şeker ve lokum yiyebileceğim” diyerek duygularını dile getirdi.


Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2018, 01:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0