15 Temmuz Hatıra Ormanı

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Orhangazi’de Otoyol üzerindeki Orhangazi Tüneli Girişinde oluşturduğu 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı için 750 adet fidan dikimi yapıldı.

15 Temmuz Hatıra Ormanı
banner98

Her bir fidana şehitlerin isimlerinin de verildiği hatıra ormanı oluşturulması için Orhangazi Tüneli Girişinde bir tören düzenlendi. Törene Bursa Vali yardımcısı Abidin Ünsal, Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Orhangazi Kaymakamı Dr.Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan vekili Abdülkadir Karlık, Orman Bölge Müdürü Arif Can, Ak Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, İlçe başkanı Mustafa Kaya ve çok sayıda davetli katıldı. Törenin ardından her protokol mensubunun adına hazırlanan ve şehitlerin isimlerini taşıyan fidanlar toprakla buluştu. Fidanlara ilk cansuyunu ise protokol üyeleri verdi.

 

HATIRA ORMANI TÜNEL GİRİŞİNDE OLUŞTURULDU

Orhangazi Tüneli girişinde oluşturulan Hatıra Ormanı için düzenlenen tören istiklal marşının okunması ve ardından okunan Kuran-ı Kerim ile başladı. Törenin açılış konuşmasını Orman Bölge Müdürü Arif Can yaptı. Can, Hatıra Ormanını özellikle Tünel girişinde oluşturmalarındaki nedenin 15 Temmuz hain darbe girişiminin toplumun hafızasında tazeliğini sürekli korumasından dolayı olduğunu ifade etti. Daha sonra kürsüye gelen Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, ağaca ve yeşile herşeyden daha çok önem veren bir siyasi hareketin başında yer alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gösterdiği yeşil dünya sloganıyla hareketle orman alanlarının çoğaltılması ve gelecek nesillere bırakılması için çaba gösterdiklerini belirterek, hatıra ormanının 15 Temmuz Şehitleri adına yapılması da ayrı bir önem taşıyor. 15 Temmuz hain darbe girişiminin bu toplumun zihninde her zaman tazeliğini koruması gerektiğine inanıyoruz dedi. Kürsüye daha sonra gelen Orhangazi Kaymakamı Dr.Yalçın Yılmaz ise oluşturulan hatıra ormanında emeği geçenleri kutladı. Programda daha sonra söz alan Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Türk milletinin geleceğine göz diken hain FETÖ’nün 15 Temmuz girişiminde Türk milleti geleceğini ve istikbalini koruduğunu belirterek, bu vesile ile hazırlanan bu hatıra ormanı çok büyük önem taşımaktadır dedi. Programda son olarak konuşan Vali Yardımcısı Abidin Ünsal hatıra ormanı için emek harcayan Orman Bölge Müdürlüğünü kutladı.

 

FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU, İLK CAN SUYU PROTOKOL TARAFINDAN VERİLDİ

Program sonunda protokol üyelerinin isimlerine hazırlanan ve 15 Temmuz şehitlerinin isimlerinin verildiği 750 adet fidan toprakla buluştu. Fidanlara ilk can suyunu ise protokol üyeleri verdi. 
Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2017, 13:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0