143 Girişimci Adayı Sertifikalarını Aldı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından yürütülen Gelecek İçin Kayda Değer (GEKAD) Projesi kapsamında düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’ne katılan 143 girişimci adayı sertifikalarını aldı.

143 Girişimci Adayı Sertifikalarını Aldı
banner98
 Türkiye’de kayıtlı istihdamın teşvik edilmesi amacıyla BTSO liderliğinde sürdürülen GEKAD Projesi’nde, KOSGEB işbirliğinde düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri sona erdi. 3 Haziran’da başlayan ve yedi ayrı eğitim programının düzenlendiği eğitimlerden 143 girişimci adayı faydalandı. Eğitimleri başarıyla tamamlayan adaylar, sertifikalarını BTSO Ana Hizmet Binası’nda düzenlenen törende TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir ve KOSGEB Bursa İl Müdürü Erkan Güngör’ün elinden aldı.

 

143 MEZUNDAN 91’İ KADIN

Törende konuşan TOBB Bursa KGK Başkanı Nurcan Özdemir, eğitimlerde yer alan girişimci adaylarının çok şanslı olduğunu belirtti. Günümüzde girişimcilere sağlanan desteklerin, bir girişimcinin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte olduğunu vurgulayan Özdemir, “Ben, 1999 yılında girişimciliğe adım attığımda herhangi bir destek alma şansım yoktu. Ancak şimdi sizler KOSGEB’den aldığınız desteklerle iş yerlerinizi açacaksınız. Hepinize çıkmış olduğunuz bu yolda başarılar diliyorum” dedi. Sertifikalarını alan girişimci adaylarının ileride başarı hikayelerini de dinlemeyi arzu ettiğini dile getiren Özdemir, mezun olan 143 adaydan 91’inin kadın olmasından ayrıca memnuniyet duyduğunu ifade etti.

 

KOSGEB BURSA’DAN 500 GİRİŞİMCİYE 9 MİLYON TL DESTEK

KOSGEB Bursa İl Müdürü Erkan Güngör ise kentte girişimcilik kültürünü geliştirmek adına çalıştıklarını söyledi. Bu amaçla çok sayıda kurumla işbirliği gerçekleştirdiklerini belirten Güngör, BTSO’nun KOSGEB’in en önemli partnerleri arasında yer aldığının altını çizdi. 2017 yılında şimdiye dek 500 yeni girişimciye destek olduklarını ifade eden Güngör, “KOSGEB Bursa olarak hayallerinin peşinden koşmak isteyenlere her zaman destek veriyoruz. Bu yılın ilk 9 ayında iş dünyasına sağladığımız 32 milyon lira desteğin, 9 milyon liralık kısmını girişimcilere sağladığımız destekler oluşturdu” dedi. Sertifikalarını alan 143 girişimci adayının tamamını kurulda da görmek istediğini belirten Güngör, yeni girişimcilerin kentteki istihdama da önemli katkılar sunacağına inandığını sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2017, 13:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0